mariauusimaki

beck

Publicerad 2012-09-23 22:05:19 i

Marcus och jag sitter i soffan och kollar på Beck och äter lite. Vi har fått dille på flingorna Start! Såå onyttigt men såå gott!!


Eftersom en arbetsdag väntar imorgon bör jag nog lägga mig istället för att sitta här.



egentid är guld värd

Publicerad 2012-09-23 19:26:00 i Allmänt,

När mitt hjärta började jobbet idag vid 3 idag åkte jag in till stan och strosade lite för mig själv. Jag gillar att gå på stan själv - då kan man tänka, välja, ångra sig, fundera, fundera lite till, gå tillbaka till den första butiken igen osv. Idag kom jag hem med en ny neccisär till mig, och ett par tuffa byxor åt Line. Hoppas på att få tillfälle att åka dit nästa vecka. Det är så svårt att bo lång borta från dem, önskar jag kunde vara där varje dag och se henne växa och utvecklas. Mitt lillhjärta.
 
Nu har jag precis lagat en god gryta med mamma som vi just ätit. Och har nu tagit plats i soffan med en kopp te, datorn och lite härlig musik. Numera gillar jag söndagskvällarna! När marcus har slutat ska jag hämta han på jobbet för att sedan åka till honom! Imorgon är det dax för lite mera jobb på Animalen. På kvällen ska jag äta middag med mina fina vänner ♥
 
 
 
 
 

morgonmys

Publicerad 2012-09-23 11:34:19 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Jag älskar såna här mornar, lugna, man kan gå i morgonrock hur länge man vill. Vaknade vid 10 men låg kvar en bra stund. Har försökt få upp marcus men han kan sova långt in på eftermiddagen!
 
Kajsa har fått sin medicin nu på morgonen och jag tänkte göra mig lite frukost! Jag har inga direkta planer för dagen, kanske ska höra med några vänner om de känner för en fika. Jag skulle ändå vilja åka in till stan. Har spanat in ett bar byxor åt fina lilla Line som jag skulle vilja köpa, och nu har jag fått hem en rabattkupong till butiken.
 
Först - frukost!

högskoleprovet

Publicerad 2012-09-22 16:24:40 i

Den 27 oktober är höstens högskoleprov. Jag har gett upp mitt hopp om att komma in på SLU genom mina betyg så jag satsar på att skriva provet tills de poängen duger!

Sist fördubblades nästan mitt resultat från året innan. Och nu har jag köpt högskoleprovets övningsbok, som jag hoppas ska hjälpa mig få bättre resultat.
Boken är väldigt bra. Man får hjälp och tips över hur man ska lägga upp sin provtid.

Hela dagen idag har ägnats åt att öva på gamla prov på webben. Det är bara att nöta! Tillslut kommer jag nå mitt mål!





lördag

Publicerad 2012-09-22 11:05:24 i Allmänt,

Trots att jag bara jobbat torsdag och fredag den här veckan var jag helt slut igårkväll! Jag och marcus skulle se på film men jag somnade precis när filmen började.
 
Efter jobbet igår var jag förbi mormor med lite födelsedags- och krya-på-dig presenter. Hon ligger dunderförkyld, inte ska man behöva göra det på sin födelsedag heller! Så jag åkte förbi med lite rosor, choklad och te. Gulliga mormor.
 
Idag har jag en lugn dag framför mig. Tänkte städa lite, som jag egentligen borde gjort för länge sen.

studietankar

Publicerad 2012-09-20 22:03:25 i Allmänt,

Efter ett par timmar här framför datorn har jag börjat spana lite smått på utbildningar. På något vis sitter jag och är avis på min syster när hon har läxor. Jag är sugen på att plugga mera. Eftersom den linjen jag egentligen vill in på har så otroligt höga intagningspoäng funderar jag på att söka sjuksköterska i humanvården istället för i djursjukvården. Då har jag åtminstone något att göra tills jag kommer in på den utbildningen jag vill! Dessutom var det prat om ett tag att man kan läsa till sjuksköterska och sedan bara kompletera djurdelen. Jag har mailat jordbruksverket om detta, hoppas på svar.
 
En av mina bästa vänner vill också söka sjuksköterska för att sedan läsa ambulans, det vore ju hur kul som helst att plugga tillsammans! Det finns en distansutbildning på Gävle universitet. Då kan vi göra små utflykter till Gävle då och då när det är föreläsningar eller liknande! Det här tål att tänkas vidare på! Jag ska sova på saken.
 
Godnatt!

lite jobb

Publicerad 2012-09-20 20:49:59 i Allmänt,

Hej på er!
 
Idag vikarierade jag för en annan sköterska på Animalen. Hon är i Spanien så jag ska jobba för henne i en vecka framöver. Det var så otroligt roligt att vara tillbaka bland de där härliga människorna igen. Trots att det bara var tre veckor sedan känns det som evigheter sedan jag var där, jag var lite nervös att jag skulle misslyckas med att ta blodprover och så men det gick strålande. Kanske för att jag drömt om att jag tar prover i sömnen...
Är man desperat efter jobb då??
 
Slutade vid 5 och sedan dess har jag fixat med lite praktiskt kring utställningen jag håller i den 29 september. Det är många mail som ska skickas, domare kontaktas osv osv.
 
Nu ska jag fylla min andra gigantiska kopp te för kvällen och ta den dagliga titten in på arbetsförmedlingen! Först ska jag titta lite på bilderna från studenten! Jisses vilken lycka det var, den är obeskrivlig!
Delar med mig av en tårögd bild. Jag har just mött familjen efter att vi sprunit ut
 
 
 

Godmorgon onsdag!

Publicerad 2012-09-19 09:05:46 i Allmänt,

Godmorgon på er!
 
Jag har varit uppe sedan 7, hunnit köra mamma till jobbet och åka till Animalen för  att lämna in Kajsa. Hon ska sövas och tittas på i svalget, då något verkar sitta där och irritera. 
 
Kom hem för ett tag sedan så nu ska jag svara på lite mail och göra annat viktigt innan det är dax att åka in till Animalen igen och vara med när de undersöker Kajsa. Eftersom hon har ett ganska kraftigt blåsljud på hjärtat (som jag hatar mig själv för att jag inte gjort ultraljud på än) så är narkosen en väldigt hög risk för henne. Men med duktiga sköterskor och veterinärer ska det nog gå bra. Det blir bara en lätt sövning. Det ska iallafall bli skönt att få vara med, för ni som känner mig vet hur nojjig jag är över henne..
 
 
 
 
 

regn regn och mera regn

Publicerad 2012-09-18 14:36:00 i Allmänt,

Jag har gjort så många försök till att blogga igen sedan sist, men det har antingen kommit något i vägen eller så har jag inte haft något att skriva. Men jag skulle ändå vilja blogga, mest för att ha nedskrivet vad som hänt och vad jag gör.
 
De senaste veckorna har jag varit vikarie på förskolan vid behov. Skönt att skrapa ihop lite pengar iallafall, och ha någonting att göra om dagarna. På torsdag ska jag till Animalen och jobba i 6 dagar, hooooppas att de vill ha mig kvar där för alltid ;) Jag söker jobb för fullt men får inte riktigt den responsen jag önskar. Idag har jag sökt två stycken. Imorgon har jag blivit lovad besked från en klinik norr om Stockholm.
 
Annars går jag här hemma och är arbetslös, men har fullt upp ändå. Umgås med mina fina som håller hjärtat på plats. Är väldigt sugen på att åka upp till Ljusdal och mina två hjärtan där uppe, men som alltid är det en fråga om pengar.
 
Ikväll har vi tid på Animalen med det största hjärtat av alla - Kajsa. Hon är inte riktigt som hon ska. Med en matte nojigare än någon annan kanske det inte är någon fara. Men jag vill hursomhelst kolla läget på henne. Tur att jag sparat nästan all lön från i somras, för jag tänker göra allt som krävs för henne. Om det så ska vara att jag behöver leva på vatten och bröd året ut. 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela