mariauusimaki

min separationsångest visar sig!

Publicerad 2012-08-20 22:40:36 i Allmänt,

Idag jobbade jag kväll, så jag kom hem för ungefär en timme sedan! Det här är min sista vecka på Animalen. Det känns sorgligt, den sista måndagen, sista tisdagen osv. Känns så tråkigt att jag inte blir kvar till hösten. Jag köpte med mig en aktiveringsboll hem till Kajsa, i hopp om att hon ska arbeta lite för sin mat och på så sätt gå ner i vikt. Men hon tänkte inte alls som jag, istället tittade hon på mig som om jag var galen som kunde tro att hon tänkte arbeta för sin mat!
 
Imorgon jobbar jag också kväll, men ska in till stan innan för att sätta in lite pengar på banken. Nu ska jag ta något att äta, sedan blir det läggdags!
 
 

workout

Publicerad 2012-08-18 11:56:00 i Allmänt,

Idag vaknade jag tidigt, redan vid 8! Åt som vanligt på helgerna en lång och god frukost. Mitt hjärta är på jobbet men slutar om en halvtimme, då blir det lite lunch! Han jag lyckats få jobb på ica, ordet stolt räcker inte till för mig!
 
Medans han jobbar och jag tränat 30 minuters Zumba och lite styrketräning. Tänker bannemig bli som jag var under gymnastiktiden igen! Kolhydrater kommer bli en big no no och jag ska försöka göra någonslags träning varje dag, iallfall en promenad!
 
I eftermiddag ska jag till mormor med min kusin Emilia, vi har framkallat ett foto från furuvik som vi ska rama in och ge till henne, som en överraskning! Det blir säkert lite fika där också. Opps, då sprack nyttighetsplanerna. Målat naglarna har jag gjort också. Får passa på under helgerna eftersom jag inte får ha det när jag jobbar på kliniken.
 
 
 
 

senaste dagarna

Publicerad 2012-08-17 19:22:00 i Allmänt,

Har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna! I onsdags var jag och Marcus hos hans syster och åt med henne och hennes pojkvän. Efter ett par timmar av mat och tvmys åkte vi hem, med några kläder och även lite uppläggningsfat rikare! Det var två hjärtformade fat som hon inte hade plats för. Och jag samlar på mig som en hamster för att ha så mycket som möjligt tills jag flyttar någon gång i framtiden!
 
Igår hade vi avskedsmiddag för underbaraste, finaste Mimmi som ska börja plugga i Småland. En otroligt mysig kväll med hämtpizza på altanen långt in på kvällen. Var därför ganska så död när jag vaknade imorse! För att Mimmi ska överleva sin tid i Småland gav vi henne ett överlevnadskitt med alltifrån snabbnudlar till kakor och näsdukar som hon kan använda när hon saknar oss. Jag kommer iallafall sakna henne, något enormt!
Vi 6 som var där planerade redan in en minijul tillsammans och även att vi ska fira nyår tillsammans!
 
Den här kvällen ska spenderas hemma hos marcus. I helgen ska jag söka jobb då jag fått besked att det inte fanns någon ledig tjänst på Animalen i höst...
 
 
 
faten jag fick av Rebecca! Det är i två olika storlekar!
 
 
 

bortbjudna

Publicerad 2012-08-15 12:39:38 i Allmänt,

Ikväll är jag och Marcus bortbjudna till hans syster för middag. Hon har rensat garderoben så jag ska ta en titt på om det är något jag kan ha :-) Nu har jag lunch. Såg just att jag var inskriven några dagar i höst men har inte hört något om det än, hoppas att det blir mer än så!

ännu ett ♥

Publicerad 2012-08-14 14:27:15 i Allmänt,

Det finns en annan människa på den här jorden som jag älskar så oändligt mycket. Eller två rättare sagt. Min vän Sara och hennes dotter Line. De båda är obeskrivliga. Line fyller 1 år i mars och jag har vrålångest för vad jag ska köpa åt henne. Doppresenten lyckades jag träffa mitt i prick, en sångbok med medföljande CDskiva. Den silvriga Barnkammarboken hette den. Hade också knåpat ihop ett kort till henne, som jag var jättenöjd med. Sara blev överlycklig för presenten och kortet, och förhoppningsvis Line också så småningom.
 
Men vad ska hon få i 1års present då? Någon som har några tips?
 
Under tiden jag letar ska jag äta min svartvinbärspaj som jag just gjorde!
Underbara Line ♥
 
 
 

mitt ♥

Publicerad 2012-08-14 12:48:08 i Allmänt,

Det blev lite stressigt imorse då jag hade en tid att passa så vi hann inte riktigt med att äta frukost här hemma innan vi åkte. Så när vi var klara inne i stan satt vi oss på ett fik och åt en försenad frukost. Riktigt mysigt var det, jag älskar att fika!
 
Vi satt och pratade om Rom, vad vi ska göra osv. Det kommer bli så underbart att åka dit. Med mitt hjärta, mitt liv, mitt allt!

tacokväll

Publicerad 2012-08-14 09:53:02 i Allmänt,

Igår hade ett par vänner tacokväll hemma hos Jenifer. Massor av mat, prat och film! Kom inte hem förän vid 12 inatt! Men idag är jag ledig. Ska passa på att göra lite ärenden. Och åka till skopunkten, mina tygskor är gröna sen jag klippte gräset på jobbet igår..
 
Idag har jag på min en tröja som jag själv "gjort". Köpte en helt vanlig svart t-skirt. Och dekorationsnitar för tyg på Panduro. Tycker den blev riktigt tuff faktiskt!

cred till hotels.com

Publicerad 2012-08-12 16:45:05 i Allmänt,

Som jag sagt har jag och Marcus bokat en resa till Rom om 2 veckor. Kollade lite närmare på lättaste sätt att ta sig till och från hotellet men insåg att det fanns i princip inga enkla sätt att ta sig därifrån in till stan. Eftersom det är avgiftsfri avbokning hittade vi ett annat hotell som nu är bokat istället. Billigare, och dessutom bättre! Jag ombokade via telefonen, och de är så trevligaq och hjälpsamma på hotels.com, där vi bokat hotellet.
 
Det hotell vi ska bo på nu ligger ett par minuters gångavstånd ifrån Colosseum och ca. 25 minuter ifrån Roms största shoppinggata!
 
 
 

Söndag

Publicerad 2012-08-12 11:27:14 i Allmänt,

Kvällen igår blev så lyckad. Allt flöt på felfritt, gäster och brudparet var nöjda. Först var det middag som så småningom övergick till fest. Vi kom inte hem förän vid halv 2, och då skulle några fortsätta vidare hem till brudparet. Men vi var rätt slitna efter en hel eftermiddag/kväll/natt i tempo 180 så vi åkte hem istället.
Sov rätt länge imorse, gick upp och hämtade lite te och sen tillbaka till sängen, där jag är nu! Älskar sånna dagar, så man kan gå i morgonrocken långt in på dagen! Idag är en sån dag.
 
Funderar på om jag kanske ska ta en sväng till mormor för en överraskningsfika med min kusin. I början på sommaren var vi till Furuvik som mormor fått i present. Emilia, min kusin tog så otroligt vackra kort på schimpanserna som är mormors favoriter. Vi har framkallat en av de finaste som vi ska rama in och ge till henne. Hon kommer bli så glad.
 
Annars är det inte så stora planer för dagen. Ska anmäla till en utställning tror jag. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska dit eller inte. Känner inte riktigt samma intresse för det längre, faktiskt. Men det kanske är kul när man väl är där.
 

bröllop

Publicerad 2012-08-11 12:58:30 i Allmänt,

Alldeles strax ska jag och Sara åka till bröllopslokalen och fixa lite innan alla gästerna kommer! Det är ett par halvbekanta till familjen, egentligen har jag och sara bättre kontakt med dem än vad mamma och pappa har. Hursomhelst ska jag och Sara servera.
 
Fredagskvällen ägnades åt födelsedagsfiranden för marcus, hans farmor och hans kusin. En trevlig kväll med god mat och bra umgänge!
 
Vi båda har svart underdel och vit överdel, och en stram hästsvans.
 
 

trött, tröttare, tröttast

Publicerad 2012-08-09 07:15:51 i Allmänt,

Jag är så galet trött idag, när jag gick upp kunde jag knappt hålla upp ögonen! Dagens klädsel blir därefter - håret får vara som det är i en hästsvans, en stor stickad tröja, jeans (övervägde mjukisar!!) och min favvisklocka från Kroatien! Återigen, höst!
 
Ikväll ska jag och Sara förbereda lite inför bröllopet vi ska servera på på lördag. Festen ska vara i en gammal lada här ute på landet, som nu är upprustad och blivit världens festlokal! Vi ska dit och kolla läget lite grann, samt stämma v med självaste brudparet!
 
Nu måste jag kila till jobbet, ha en toppendag!

höstkänsla

Publicerad 2012-08-08 18:26:45 i Allmänt,

Jag har en rejäl höstkänsla idag. Men jag gillar det, tycker hösten är mysig och på någotvis längtar jag till den trots att vi inte haft någon varmt och skön sommar. På hösten kan man ha mysiga koftor och tröjor, varma halsdukar, köpa takeaway latte och faktiskt värmas av den, sitta invirad i filtar och titta på film, eller dricka te. Alla soliga höstdagar då man kan stosa runt på stan. Allt är så fint på hösten! Så bara för det har jag nu tagit på mig en varm och gosig stickad kofta, och sitter med min största kopp te!
 
Idag var det en slitsam dag på jobbet, blodprover hit och röntgen dit. Men det är så roligt, speciellt när man får fina kommentarer av djurägare och andra sköterskor. Men jag var riktigt slut när klockan slog 5. Mamma och pappa är på vift under kvällen så jag och sara skulle själva hushålla med maten. Hon är krasslig och jag slut efter en jobbdag, det slutade med takeayaw thai!
 
Nu ska jag fixa lite med Kajsas kattlåda, skulle vilja ha ett urinprov från henne och ska därför byta ut sanden mot CatCor, plastkulor som inte suger upp urinet. Tänkte ta med det till jobbet imorgon och titta så att hon inte fått problem med några kristaller igen. De som umgåtts med mig på den senaste tiden har nog inte kunnat undgå att det hittats ett måttligt blåsljud på hennes hjärta. Så jag vill dubbelkolla alla tänkbara prover så att inget belastar hjärtat i onödan. Min pärla, hon ska ju vara odödlig helst!
 
 

återuppståndelsen?

Publicerad 2012-08-06 19:53:39 i Allmänt,

Fick ett sug efter att blogga igen! Det har varit evigheter sedan, närmare bestämt 2 månader! Det har hänt så otroligt mycket under den här tiden. Studenten den 11 juni som var en helt fantastisk dagmed mängder av tårar och skratt. Jag fick ett stipendium från skolan för goda studieresultat. Jag är så stolt över mina tre år på Spånga, jag har utvecklats något enormt som person, träffat helt sjukt underbara vänner, lärt mig mer än vad jag trodde var möjligt och haft det roligt varenda dag i skolan! Det var nog inte en enda dag då jag ångrade mig att jag valt just Spånga, trots resvägen och SL:s berömda strul. Gymnasietiden går inte att sammanfatta med ord utan de som såg mig på min student får förklara min lycka.
 
Sedan den 13e juni har jag jobbat på min praktikplats, Animalens Smådjursklinik. Jag trivs som fisken i vattnet, det är en underbar arbetsplats. Mitt vikariat pågår till vecka 34, men hoppas såklart på att få bli kvar i höst!
 
Den gångna sommaren har bjudit på en reunion med "gänget" och vi har umgåtts flera gånger efter det. Gamla gänget som åkte runt på mopparna och kollade på film sent in på lördagskvällarna. Hur underbart som helst. Under hela gymnasietiden växte de flesta av oss ifrån varandra, men nu är vi alltså tillbaka! Nästa planerade häng är på onsdag, här!
 
Har också hunnit med en trip till Kroatien med Marcus, hans familj och hans systers pojkvän. En toppenresa med sol och bad hela dagarna. Den årliga trippen till Gotland och Marcus släkt har vi också hunnit med, dock en kortare iår, bara fredag-söndag. Men så är det när vi båda har jobb!
 
Skulle kunna skriva kilometerlångt inlägg men det får räcka här, hoppas på att jag kanske får tillbaka lusten och att några få krigare är kvar och läser!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela