mariauusimaki

dagen idag

Publicerad 2011-08-31 19:06:44 i Allmänt,

Jag har haft en helt underbar dag idag! Började med klippningen som jag blev riktigt nöjd över! Det var inte så slitet men det känns skönt att hålla efter så att det inte blir som slålull!

Sen så blev jag bjuden på lunch av marcus, åt en quinoasallad med chevreost, valnötter och honung, mycket gott! När vi satt och åt såg jag en mörklila kudde som bara skrek på mig innifrån Indiska. Den blev miiin!

Strosade runt lite på stan och jag köpte mest smink, marcus köpte en tröja. Däreften en halvtimme i himmelriket, massagen var så skön! Känner mig helt avslappnad! Och till läkarn som ville skicka mig till en neurolog, spännande.

Nu har jag precis ätit mat och duschat, laddar för en kväll i myskläder framför filmen The Tourist med marcus :)

Juste kollade lite på skor också, hittade ett par på hm som jag kärade ner mig i, nästan ännu mer än de på din sko. Men som vanligt kan jag inte bestämma färg..

halsband

Publicerad 2011-08-31 11:39:36 i Allmänt,

Jag tror att jag löste det där med att folk inte kan läsa här. Hoppas det, ni som hade problem kan väl säga till så jag vet om det funkar ;)

Rotade lite granna i mammas smycken och hittade ett döcoolt halsband. sjukt snyggt!

Måste faktiskt erkänna att jag är galet sugen på att köpa de där skorna från Din Sko idag, behöver faktiskt höstskor!



knas

Publicerad 2011-08-31 10:54:28 i Allmänt,

En del personer har det struligt att komma in på min blogg..det blir som om sidan stängs ner när de precis kommit in. Retligt! Måste maila blogg.se och fråga vad felet är. Det skulle ju vara olyckligt om ni inte kunde läsa här!

Vaknade femtioelvatusen gånger imorse av att sara var in och frågade det ena och det andra. Dessutom har jag mitt rum precis vid ytterdörren så jag vaknar när någon går ut och hämtar tidningen, kommer in efter att ha hämtat tidningen, går ut och röker, kommer in igen, går ut igen, kommer in igen, går till jobbet, kommer på att mamma glömde något (alltid hon som glömmer), när nästa går till jobbet eller skolan. Men sen blev det äntligen tyst och jag fick ett sms av marcus, "jag försov mig..." Den stackaren..

Har en klipptid inbokad klockan 13:00. Så när det är klart ska jag stosa lite på stan innan 15:00 då nästa tid är inbokad!

en bra dag

Publicerad 2011-08-30 21:58:44 i Allmänt,

Kom hem från skolan för ett tag sen. Helt sanning! Trots att jag slutade halv 12...
Hade håltimme i 2 timmar och vi hade fått veta att vi med all säkerhet att vi skulle ha lektionen efter. Men efter två timmars väntan (och en fika) fick vi veta att vi inte har lektionen! Spångas info = värdelös.

Iallafall pratade vi med läraren vi skulle prata med, därav att jag kom hem så sent. Det var kompleteringar vi skulle göra som vi inte fått veta att vi skulle göra. Snurrigt men hursomhelst fick vi göra dem idag och de skulle in imorgon. Så hela kvällen ägnades åt det. Med med evelina och lovisa skulle vi tillochmed ha roligt i finkan.

Imorgon är jag ledig då det blivit en miss i schemat och den enda lektionen jag har imorgon inte har någon lärare. Men jag tackar inte nej direkt utan ska ta mig en skööön sovmorgon, kanske åka in till stan och sitta på ett café och plugga på min uppgift, eller bara fika. Har lite smågrejer jag behöver handla också. Har massage inbokad 15:00 som följs av läkaren 16:00. Innan dess har jag tänkt att klippa mig! Har fyllt mitt klippkort så jag har en klippning gratis :) Det måste firas med en fika.

godmorgon världen!

Publicerad 2011-08-30 06:56:17 i Allmänt,

Idag är jag på ett strålande humör! Somnade 9 igår och vaknade 6 imorse. Lovely! Solen skiner och jag har min underbara marinbllå kabelstickade tröja på mig!

Inatt födde Desideria sin kull. Skäms lite så jag inte visste att hon var såå dräktig! Men hanen var iallafal ute och det reslutrerade i 1 levande cream self hona. H ska hon börja på och är en Queen. Förslag är välkommet! Alltså H**** Queen.

Nu ska jag ta och äta frullebulle i hela 30 minuter innan jag ska gå till bussen, hur underbart är inte det!?
Det är bra att jag är på bra humör med tanke på vilken diskussion som väntar i skolan med en lärare. Fy tusan säger jag bara!


Älskar min DKNY parfym jag fick marcus från italien, speciellt den gröna! Marcus är värd en puss ikväll.

at the moment

Publicerad 2011-08-29 13:00:06 i Allmänt,

Pisshumöret har vänt och jag har rest mig från överkörningen. Det kändes som om jag skulle krokna ihop helt men jag antar att det bara var en dip. För att inte loosa hela dagen så sitter jag här och gör mitt mikrobiologiarbete som jag kläckt en sådan makalöst bra idé till. Avslöjar inget förän jag är klart, för jag kommer säkert ändra mig sjutton gånger längst vägen.

Alldeles nyss ringde det en marsvinsköpare. Och ni uppfödare vet hur man känner när det ringer en sådan där köpare som man bara vill att alla ens djur ska hamna hos. En sådan var det som ringde. Hon ville ha två marsvin och jag och mamma har pratat om att sälja Junipher eftersom vi sparat så många avkommor av henne och som i sin tur fått avkommor vi sparat. Så ikväll ska hon, tillsammans med en hona ur hennes senaste kull få flytta till detta underbara hem!

Nu ska jag ta och få i mig lite mat innan jag återgår till skrivandet! Tror nog att en till kopp te sitter bra på maten sen! ;)

överkörd av en ångvält

Publicerad 2011-08-29 08:24:19 i Allmänt,

Bättre rubrik finns inte för tillfället. Känner mig helt dallrig i hela kroppen och överkörd av en ångvält. Dålig dag.

Har iallafall fått svar från en jättetrevlig människa på KI och jag ska börja 8 varje morgon. Vet inte rikigt hur trafiken ser ut mellan 7-8 men är den hyffsat lugn tar jag nog bilen vissa mornar. Annars är det 6 bussen som gäller.

Förresten, de här bilderna har jag tänkt att ha i mina ramar jag köpte igår!

godnatt

Publicerad 2011-08-28 22:28:35 i Allmänt,

Efter mycket tjat fick jag äntligen med mig marcus till ikea! Men det var förnst när jag ringde och sa att jag var påväg själv, haha. Fick med mig två fina tavelhyllor, några clipsramar och såklart ljus. Jag har totalfastnat för mörklila, så två sådana blockljus blev det! Påväg hem köpte vi frukt och gjorde fruktsallad! Mumma! Nu på kvällen har jag drömt mig bort på londonresor på novemberlovet. Har kollat lite priser och ska diskuttera med girlsen imorgon! Nu kallar sängen, det är en tidig morgon imorgon!

söndag

Publicerad 2011-08-28 11:43:05 i Allmänt,

Det blev inte mycket tid över till att skriva igår. Jag jobbade från 9-15 och 16,30 skulle jag och Sara vara på plats för att servera på 50års festen. Trots en väldigt långsam diskmaskin gick det jättebra! Kom hem strax efter 01 inatt och var så trött att jag inte ens minns att jag gått och lagt mig.. Idag har jag inga speciella planer för dagen. Har tänkt att jag ska åka till jobbet för en sista fika innan det stänger för säsongen :-) Sen funderar jag på om jag ska till ikea, vill köpa lite grejer att sätta upp på min vägg. Får flörta med marcus och se om han vill offra sig som sällskap :-)

dessa jädrans rubriker..

Publicerad 2011-08-26 13:37:31 i Allmänt,

Jag glömde göra det jag egentligen åkte in till stan för att göra imorse. Sätta in återbetalda skatten på mitt konto. Så det blir en sväng till in till stan.

Åker in så det passar med när marcus slutar, plockar upp han och åker dit. Lär fixa min klädsel för kvällen där!
Har varken fått samtal från läkaren eller karolinska ännu..

lycka

Publicerad 2011-08-26 11:45:38 i Allmänt,

Det slog mig just att jag klarade hela D9, och är nu djurvårdare med hög kompetens. Herrejävlar.

växeln hallå hallå

Publicerad 2011-08-26 11:29:45 i Allmänt,

Försöker få tag på praktikansvarige på Karolinska Instititet, inte det lättaste kan jag säga! Först pratade jag med en surkärring (usräkta men det är sant) i växeln som inte hjälpte mig ett dugg, ringde upp igen och blev kopplad till någon som skulle veta men inte visste. Börjar bli lite orolig att vår snurriga praktiksnubbe på skolan har gjort något knas. Han ger inte ut några som helst uppgifter på vem som är min kontaktperson, enkelt att hitta då liksom..

Iallafall, den trevliga tjejen i växeln skulle jaga upp någon som hört talas om att jag ska komma dit och sen ska hon höra av sig. Väntar också samtal från läkaren. Sen ska jag ringa och boka massage och något mer som jag glömt bort.

Jag var in till stan tills de öppnade idag för att köpa present åt mimmi som ska ha maskerad ikväll. Man ska vara något som börjar på ens första bokstav. Jag ska ta bild och visa vad jag ska vara sen! Förresten sprang jag in på dinsko idag på stan och kärade ner mig i två par skor! Samma modell bara olika färger. Hade de inte kostat 500 paret hade jag tagit båda, nu ska jag bara lyckas bestämma mig för vilket par jag ska ta..

Kolmården

Publicerad 2011-08-25 19:14:27 i Allmänt,

Kom hem för en liten stund sedan från Kolmården. Det årliga djurparksbesöket med skolan. Det var skönt att ta bilen tid, slippa trängas i en buss i flera timmar. Ewe och Lovisa sov här igår också så vi höll sällskap, underbart som vanligt med de där tjejerna.

Nu är jag helt slut i hela mig efter att ha gått hela dagen idag. Den enda gången vi satt var vid delfinshowen, som var helt fantastisk. Jag skulle offra allt jag har och äger för att få bada med delfinerna. Och än mer vara deras djurskötare. Så underbart. Delfinshowen är så vacker och jag fick hålla många tårar tillbaka. Kanske fjolligt men jag är så svag för såntdär. Har inte kollat på bilderna i kameran än så jag snor en från google.

Imorgon är vi lediga eftersom vi hann göra klart alla uppgifter idag, men jag har rätt många samtal att göra, tillexempel till mina praktikplatser. Men ikväll kommer mitt hjärta hit!

i skolan

Publicerad 2011-08-24 09:35:07 i Allmänt,

Hej hopp!

Jag försov mig imorse, i 45 minuter! Stressigt som tusan blev det och håret som verkligen behövde tvättas hann inte tvättas. Torrschampoo var räddningen.
Jag tog en buss tidigare så att jag åkte samma som marcus. Fast han är inte så värst mycket sällskap på morgonen; zoombievarning.

Nu sitter jag i skolan och börjar om en halvtimme ungefär, så det borde inte dröja länge förän folk börjar trilla in. Det blir en skön dag idag, vi ska förbereda lite inför exkursionen till Kolmården imorgon och presentera oss för ettorna :)

kväller

Publicerad 2011-08-23 20:28:22 i Allmänt,

Hallå!

Har precis städat lite marsvinsburar, tänkte städa lite kisshörnor men när jag började att känna i spånet blev det helstädning istället! Det blir skitigt så sjukt fort när det är så fuktigt ute!

Nu ska jag fixa iordning mina naglar lite granna, sen blir det duschen!

i did it!

Publicerad 2011-08-23 17:42:42 i Allmänt,

D9 provet gick gallant! Nu kommer jag att få injicera på kliniken under praktiken!

Imorse när jag skulle parkera vid stationen var det helt smockat! Inte en enda parkering! Det var massor av bilar som snurrade runt och iochmed att jag hade prov första lektionen hade jag inte tid att vänta hur länge som helst. Ringde ewe och frågade om hon ville åka bilen med mig till skolan, fast hon hade egentligen inte haft något val att säga nej, tur att hon sa ja ;-)
Utan en enda felkörning och 40 minuter senare var vi framme :-)

Nu har jag ätit blåa godisar så jag är helt blå om tungan, och snart ska magen fyllas med korvstroganoff och ris! :-)

Juste, marcus kom hem med presenter igår!


De här två parfymerna! De luktar underbart! :-D ♥

godmorgon på er!

Publicerad 2011-08-23 09:05:51 i Allmänt,

Hej hallå!

Idag är jag på ett underbart humör, trots att det är regn när smhi lovade sol.

Jag var så sjukt trött när jag vaknade. Gick väl och la mig vid 10 igår och somnade rätt snabbt. När marcus klocka ringde vid halv 7 var jag död och var glad över att jag skulle sova 2 timmar till, men var lika trött för det när min klocka ringde! Kanske för att jag inte sovit bra de senaste nätterna?

Hursomhelst, idag är jag glad och jag har ett praktiskt prov i skolan. Det ska bli kul och jag känner mig förberedd :-) Sen ska vi fotas för de nya lärarna (läs min mentor) som ännu inte kan våra namn. Åh jag har glömt att säga! Jag hade en ämneslärare i tvåan som jag ogillade starkt. Jag tycker att hon var kränkande. Men igår fick vi den goda nyheten att hon har slutat! Och jag som har haft ångest över ett till läsår med den läraren!

Det blir en kort dag med andra ord, när jag kommer hem har jag inte den blekaste aning om vad jag ska göra, ska höra med jenifer om hon är fikasugen tror jag! ♥

Här är förresten bild på min nya väska! Den ska jag ha idag :-)


Perfekt size och passar till de kläder som min svarta inte passar till!
149 kronor på HM. Såg ett par skor i samma färg som jag kärade ner mig i också, men var så kissnödg att jag inte villa böja mig ner och prova dem, dessutom gick parkeringen ut. Kanske blir en till sväng idag?

shit pommesfrittes

Publicerad 2011-08-22 15:32:10 i Allmänt,

Kom precis hem. Första skoldagen gick som smort, satt bara och lyssnade på vad som händer den här veckan och lite så. Vad som händer imorgon är den praktiska delen av djurvårdarlegitimationen. Holy Jesus!

Vi slutade tidigt så jag lovisa och evelina satte oss på Tindras och åt. Härligt att vara tillbaka till fika-efter-skolan rutinerna! ;-)
Påväg stannade jag förbi stan och köpte en väska. Har kollat på den ett tag. En brun rätt så liten som man hänger över axeln. Visar bild någon gång :-)

Alldeles nyss ringde marcus och sa att han landat i Sverige. Han skulle landa 14:30 så jag har gått och hållt i mobilen i 1 timme och spelar upp flygkrascher och kapningar i huvudet om och om igen. Ska slänga i mig lite mat och sedan åka till honom, lagom tills de kommer hem!!!

Världens lyckligaste.

hey you

Publicerad 2011-08-21 19:37:50 i Allmänt,

blev faktiskt nöjd med naglarna! har aldrig blivit riktigt nöjd förr när jag har gjort manikyr, men nu använde jag mallar som man klistrar på naglarna. då är det lättare att få det jämnt :-) har precis pratat med mormor i telefonen. inatt när jag inte kunde sova låg jag och funderade lite , och kom fram till att jag träffar henne allt för sällan.. Jag har bara varit där en gång sedan morfar dog i slutet av 2009. Om jag ska vara ärlig är det bara av rädslan att erkänna för mig själv att han är borta för alltid, han kommer inte sitta vid köksbordet och läsa DN när man kommer dit. Och jag har inte låtit mig att inse det. Men trots att jag inte längre har någon morfar har jag faktiskt världens bästa mormor kvar. Det är bara en kvart på motorvägen mellan oss. Nu ligger jag i sängen i myskläder och fårskinnstofflor under min nya filt och dricker grönt te. Lägger upp mål inför hösten. Det största är att ta hand om och umgås mer med de jag älskar. Det finns inget bättre lyckopiller. På den listan står mormor bland de högsta. Men även alla vänner och min marcus såklart!

the last day

Publicerad 2011-08-21 18:31:45 i Allmänt,

Min sista dag på mitt sista sommarlov. Näst sista jobbardagen. Det blev en kaotisk dag på jobbet och 8-timmarspasset kändes som ett 12-timmars! Men med de bästa arbetskamraterna klarar man allt! ;-)

När jag kom hem åt jag en gudomlig lasange som sara gjort, ljuvligt god var den! Nu håller jag på att göra frans manikyr på naglarna och väntar på att tipparna ska torka ordentligt så jag kan måla över det rosa lagret.

Har snackat med min tågbuddie ewe om vilket tåg det blir imorgon, halv 8. Inte så farligt ändå :-) Har lyckats få bilen också så jag tar den till tåget och spar några sovminuter - guld värt!

Imorgon kommer min kärlek hem och jag längtar ♥

nytvättad

Publicerad 2011-08-20 21:35:56 i Allmänt,

Jobbade till 20 idag och när jag kom hem tog jag mig ett skönt bad med badskum. Älskar badskum! Så nu är jag len och mjuk som en babyrumpa! Ska smörja in mig med min super-bodylotion också från L300. Jättebra är den.

Har bytt pass imorgon så jag börjar 9 istället för 14. Rätt bra eftersom jag vill ställa tillbaka dygnet. Nu ska jag dricka min dagliga kvällskopp grönt te, sen hålla i mobilen och hoppas på att mitt ♥ smsar. Imorgon är sista natten själv, jag kommer inte släppa han en sekund.

godmorgon!

Publicerad 2011-08-20 11:40:37 i Allmänt,

Åh vad jag sov gott inatt! Sov nästan 12 timmar! Men ikväll måste jag lägga mig tidigt och vakna skapligt imorgon, det är dax att vända på dygnet nu. Iof börjar jag 9 på måndag och går nog bara någon timme i skolan men måste ändå gå upp vid halv 6.

Nu sitter jag och äter frukost, youghurt med havrefras och hallon, till det grönt te, som i vanlig ordning!
Börjar jobba vid 14:00. Fram tills dess har jag bara duscha som ett måste :-)

hemma!

Publicerad 2011-08-19 21:39:04 i Allmänt,

Kom hem för ungefär två timmar sedan. Bilresan hem gick bra, trots att vi möttes av ett jädrans regnoväder mot slutet. Vi åkte från soliga norrland kring 12 på dagen så resan tog 7,5 timmar. Lite stolt att jag klarat en långkörning faktiskt!
Veckan hos släkten har varit underbar. Vi bodde hos våra kusiner som är ett år äldre, respektive ett år yngre än vad jag är. Den yngsta är alltså jämnårig med sara. Har även hälsat på farmor och farfar, som har blivit väldigt skröppliga :-(

När jag kom hem väntade ett paket till mig, min tiger som jag fick som tack för att jag anmält mig som tigerfadder!

Alldeles nyss skänkte jag pengar till SOS barnbyar som är nere och arbetar på Afrikas Horn. På radion hör man ständigt hur hårt drabbade de är. Hur mycket jag än lyssnar kan jag inte sätta mig in i situationen men när jag idag öppnade ett brev från skatteverket med väldigt glada besked kände jag att en hundralapp är en liten utgift för mig men en enorm summa för dem. Det blir varmt i hjärtat.

Nu ska jag mysa ner mig i sängen med en ny filt jag köpt i ö-vik och en stor kopp te till filmen No strings Attached.

livstecken

Publicerad 2011-08-16 12:09:20 i Allmänt,

Hej på er!
Det har inte blivit så mycket tid över till att skriva här. I söndags förmiddag åkte jag och sara uppemot övik och kom fram strax före halv 6 på kvällen. Bilresan gick bra utan några större hinder längst vägen :) Vi har hunnit med mysiga fikastunder i stan med kusinen och även en trip på stan, jag köpte en enormt fin blus, som jag verkligen överraskade mig själv över att jag köpte!
Idag ska vi bege oss ett par mil uppåt för att hamna i umeå och stanna där en natt hos kusinen med fru och barn. Även kusinens lillasyster (också kusin till oss såklart) kommer dit med sin dotter. Det blir ett litet minikalas då det sistnämnda barnet fyller 1 år nästa vecka. Sara och jag har köpt lite presenter, man kan väl inte ha ett kalas utan presenter!!
Påvägen upp ska vi ta några billiga skobutiker som ligger längst ut med vägen, så vi håller på att göra oss iordning här i lugn och ro och ska så småningom röra oss iväg!

slapparkväll

Publicerad 2011-08-13 22:04:25 i Allmänt,

Gó kväll!

Idag gick vår utställning i Sorunda av stapeln. Med otroligt många anmälda djur i en rätt så liten lokal löste vi problemet enkelt med ett partytält utanför. Väldans smidigt! Dagen blev relativt kort och djuren fick komma tillbaka i sina burar vid 7 tiden redan!

Vi gjorde lite ommöbleringar i burarna. Desideria är ju dräktig och jag tror att hon har 3-4 veckor kvar. Så Morgan fick komma till en egen bur och Desideria fick sällskap av lilla Fiddeli. Elsa fick flytta ner i tantburen, där hon trivs galant med att bli putsad och tvättad dagarna i ända!

Jag är jättenöjd med resultaten. Alla juniorer fyllde ju faktiskt utställningsklara igår och idag så med tanke på åldern och utvecklingen fick de jättebra kritik! Cleo som fött ungar för 2 månader sedan blev bir-r. Vår pärla :)

När djuren var nattade tog jag mig ett bad och gjorde hårinpackning, så skönt! Nu har jag precis packat det sista, imorgon drar jag och sara uppåt mot släkten i örnsköldsvik och umeå!

fredagskväll

Publicerad 2011-08-12 22:14:23 i Allmänt,

Go kväll! Vad perfekt det är att kunna blogga från mobilen tycker jag! Har varit och flöngt hela eftermiddagen. Först var vi och handlade lite som behövdes till utställningen imorgon och sen var vi till lokalen och fixade iordning så mycket det gick. Jag har varit så sjukt trött hela dagen idag. Men det är inte så konstigt med tanke på att jag hållt igång från morgon till kväll de senaste dagarna och heller inte kunnat somna på nätterna. Så ikväll måste jag försöka lägga mig tidigt för imorgon ringer klockan 6.

hallonfil

Publicerad 2011-08-12 11:10:30 i Allmänt,

Godmorgon! Sol idag med, men fortfarande under 20 grader :( Får se om det kanske går att vara ute lite granna mitt på dagen när solen blivit varmare.

Gick precis upp, hade ställt klockan men var så förbannat trött när den ringde så jag sov vidare. Nu har familjen övergivit mig och jag sitter och äter frukost. En hallonfil stog och sken som en ängel i kylen. Tillsammans med havreputtar som mitt kusinbarn säger, och banan blev det himelskt gott. Med en baguett från jobbet och grönt te kan frukosten inte bli annat än perfekt.

Idag ska alla transporter laddas och några djur ska badas. Alla klor ska klippas och några kisshörnor bytas.
Tvättar det sista vi ska ha med oss till övik i veckan, måste packa väskan idag.

Nu ska jag äta upp min frukost sen är det bara att sätta igång!!

matkoma

Publicerad 2011-08-11 20:23:29 i Allmänt,

Matkoma är något jag är bra på att hamna i. Det är något som jag hamnat i nu. Magen värker och ögonlocken faller.

Men allt jag planerade att göra idag har jag fått gjort! Har badat alla utom de vita djuren, som jag ska bada imorgon. Under kvällen bakade jag kringlor som ska vara till cafeterian, fick ett sug efter choklad och gjorde sista kringlan som en choklad kringla! Den tänkte jag äta nu. Om jag orkar vill säga. Har laddat upp med några filmer, sex and the city 2, the tourist och No strings attached. Funderar på om jag ska ta en dusch, mysa ner mig i sängen med en stor kopp grönt te, min chokladkringla och plöja så många filmer jag hinner tills jag somnar. Så blir det!


Jag har tutat i Lovisa och Evelina min londonidé.
De verkade inte direkt säga nej ;)

kärlek till solen

Publicerad 2011-08-11 13:39:07 i Allmänt,

hur få grader termometern än visar är det alltid solvänligt på vår altan. har tagit en paus i alla måsten och njuter av den sista solen som de skrev i tidningarna..

Godmorgon!

Publicerad 2011-08-11 09:05:34 i Allmänt,

Godmorgon alla, och godmorgon solen! äntligen lite sol här i världen. Trots att termometern visar 14 grader går ingenting upp emot att se solen utanför fönstret när man vaknar!

Jag sitter och väntar på Sara som strax gjort sig klar, hon ska följa med mig in till stan då hon också behövde handla lite. Vi ska äta frukost i stan, mysigt!

Jag förstår inte varför jag har så sjukt svårt att sova om kvällarna, igår låg jag i 3 och en halv timme och vred och vände, tillslut kryper det i hela kroppen för att man blir så rastlös..

Förresten så såg jag idag när jag gav de älskade fyrbentingarna frukost att Desideria har en mage som vankar fram och tillbaka, alltså - dräktig! Min plutt :-) Hon går med engelska Morgan nu, men han ska ställas i helgen. Så han får nog hoppa in till Prinsen efter helgen, och Desideria får någon tjejkompis!

framtiden

Publicerad 2011-08-10 22:04:50 i Allmänt,

Jag längtar faktiskt till en egen lägenhet. Inte av anledningen för att flytta hemifrån utan av att bara få ha sitt eget, inreda helt själv, fixa och dona som man vill. Har suttit och drömt mig bort på hemsidor hit och dit, kan inte få nog!


girlpower

Publicerad 2011-08-10 20:36:41 i Allmänt,

Idag har jag varit med Evelina och Lovisa! De skulle komma hit runt 11 men vid 10 vaknade jag av att telefonen ringde och de sa att det kommer om en kvart. Vi har gjort pizza och smaskat i kladdkaka. En mysig dag med regn utanför fönstret :)

Pratade med mitt hjärta i Italien för en stund sedan, han berättade hur brun han var. Önskar att man kunde teleporteras via telefonen...♥

Imorgon är dagen fullspäckad. Ska gå upp runt 8 för att åka in till stan tills den öppnar och handla lite som behövs innan vi åker till övik. Ska också köpa ett par svarta jeans jag provade i skärholmen men som pengarna inte räckte till. Men nu så! Måste förbi Granngården och köpa kornkross åt djuren och lite så också. Sedan ska 7 djur badas. 7 djur!!?? När hade vi så mycket anmält sist? Aldrig! Men två ska faktiskt flytta, till Anki och Mosaiques uppfödning.

Nu ska jag ta och äta lite granna!

movienight

Publicerad 2011-08-10 01:52:28 i Allmänt,

Kollade på sex and the city ikväll, så underbar film! Imorgon blir det 2:an!

Imorgon kommer Lovisa och Evelina hit, vi får se vad vi hittar på, det beror nog på vad vädret har att erbjuda! Jag ska försöka få dem att vela åka till London med mig på novemberlovet, får se om de nappar på idén ;)

Jag saknar marcus, saknad är nog det mest smärtsamma som finns. Det har gått två dagar, tolv kvar...


Om inte de vill med mig åker jag själv nästan...

styrelsemöte

Publicerad 2011-08-09 17:08:57 i Allmänt,

Nu ska jag strax dra iväg på styrelsemöte. Jag gillar styrelsemöten, känns att jag har bra koll då.
Först ska jag smäta min paj (som blev utomordentligt god) med en kopp grönt te.

Förresten. Torrschampoo är guds gåva till mänskligheten! Perfekt att bara spraya i hårbotten när man gått hemma och slaffsat hela dagen med håret i en slarvig tofs. Ni vet att sen när man släpper ut det så ligger det slickat längst huvudet? Men! Några sprayar torrschampoo blir det som nytvättat på en sekund. Underbart!


Jag tror jag blivit kär i min marinblå kabelstickade tröja..

i am in ♥

Publicerad 2011-08-09 13:49:48 i Allmänt,

Min attgöra-lista börjar kortas ner nu! Har gjort det mesta, förutom att städa burar. Pajen är inne i ugnen och jag tror den kommer smaka ljuvligt. Den ska jag äta till middag idag, som jag ska äta helt ensam :(

Känner att mina ben måste få en stund att sitta så jag har gjort mig en latte. När jag tvättade moppen såg jag hur mycket tripmätaren stog på, nästan 600 mil! Det är helt sjukt! Som sagt, vi har varit på många äventyr min moppe och jag!

smhi ljuger

Publicerad 2011-08-09 10:39:00 i Allmänt,



Det här är inte riktigt vad jag kallar sol om jag får erkänna det själv. Nu har smhi gett mig falska förhoppningar om att kunna sola :(

Vaknade för en liten stund sen av att jag var kissnödig. Det är nog det värsta sättet att vakna på, för hur man en försöker går det inte att somna om..

Idag har jag mycket att göra! Jag ska skura en marsvinsbur samt bada chimaria och amalia som ska flytta imorgon (med buren). Jag ska tvätta min moppe, och kanske ta bilen när jag ändå håller på? Jag ska städa några kisshörnor inne hos marsvinen. Jag ska skriva ut ett infohäfte om marsvin till de blivande marsvinsägarna som kommer imorgon, samt skriva ut lite grejer till styrelsemötet ikväll.
Tror det var allt! Hinner jag så ska jag göra en matpaj, det är så gott!!

Förresten, finns det något sötare än det här? Ferrari King! På bilden är han bara några timmar gammal, han blir bara sötare och sötare för varje dag! Ni som ska på sorunda utställningen kommer få er en sötchock! Förresten så tuggar han päls, på alvar som är crested och korthårig!? Först blev vi oroliga för pälsätare när vi såg att alvars päls vad avtuggad, men nu har vi tagit ferarri på bar järning ;) Som andra marsvin vättar varandra i öronen när de myser ligger ferarri på alvar och äter på hans päls..skumt!

Varje gång lovar jag mig själv samma sak..

Publicerad 2011-08-08 21:18:13 i Allmänt,

Efter varje gång jag ätit blir jag sådär äckligt mätt att jag mår illa. Lovar mig själv varje gång att nästa gång ska jag inte äta så mycket, men varje gång äter jag mig lika proppmätt!

Jag har sålt min moppe idag. Hade den kvar över sommaren men jag hade bilen mer än vad jag trodde, så den har bara stått i garaget. Igår släppte jag taget om min pärla som varit med på så många äventyr och 24 timmar senare var jag en moppe fattigare men några tusen rikare. De pengarna ska jag faktiskt oavkortat sätta över på mitt framtidskonto.

Fick ett sms av marcus nyss. Det skar i mitt hjärta att ha honom på andra sidan mobilen, fast ändå så långt bort.
Jag älskar han ♥
Är trött som en tok, tänkte ta ett bad och göra ansiktsmask och planera i min kalender litegranna.


Detta köpte jag i klädväg i skärholmen. En kabelstickad tröja har jag, utan att överdriva, letat efter i ett år! Shortsen fyndade jag på rean för 99kr! Köpte även en tunnare kofta men den kidnappade sara ikväll..

skäris all out

Publicerad 2011-08-08 18:50:28 i Allmänt,

Det var en trevlig dag i skärholmen. Vi shoppade så plånbokarna glödde. Kom hem med bla. lite stickat och ett par shorts. Hittade en kalender, vi klickade på stört! En stor och fin kalender som är lätt att strukturera upp planeringen i. Tänkte fota och visa allt ikväll :)

Nu har jag och Sara precis varit på maxi och handlat mat. Båda farbröderna är i Södertälje och jobbar. Den ena från småland, den andra från norrland. Så ikväll blir det grillmiddag med familjen och farbröder!

Imorgon visar prognosen sol med lite risk för regn. Så planen imorgon är att spendera tid med solsängen och min bok!

att säga hejdå..

Publicerad 2011-08-08 09:48:13 i Allmänt,

Att säga hejdå är nog det svåraste jag vet. Kom ihåg när jag var liten och vi varit uppe hos släkten i övik med pappa. Varje gång vi åkte ifrån någon, trots att vi åkte till en annan, så grät jag.

Efter att morfar dog har jag blivit så sjukt rädd att förlora någon mer. Kan börja gråta av tanken på att Kajsa inte lever livet ut. Men sen är jag väldigt lättgråten också. Kan stå på en utställning, titta på det fina djuret jag har med mig och känna klumpen i halsen. Likaså när BIS-ettan delas ut till någon jag känner. Otroligt lättgråten...
För att inte tala om imorse när marcus åkte till Italien och är borta i 14 dagar..

Men de 14 dagarna kommer knappast bli lättare om jag går runt och ämrar mig, så det ska jag inte göra!
Nu sitter jag och äter frukost. Youghurt toppat med melon och svarta vinbär från trädgården :) Ska strax göra mig iordning för att åka till skärholmen med Sara och Miranda. Vädret är rätt okej så det blir långklänning på ;)

Väntar samtal från läkaren och ska försöka få en remiss till en ortoped också, mina ben är fortfarande bakis.



vardagslyx

Publicerad 2011-08-07 18:09:21 i Allmänt,

La mig i badet med min bok och chokladen. Jag älskar att bada i badkaret, det är verkligen avkopplande. Men när boken började bli fuktig av all fukt i rummet fick jag ge mig. Nu är jag nypeelad och len som en babyrumpa! Sitter här och fixar naglarna som blivit rishögar av vinylhandskarna på jobbet. Naturligtvis har en nagel gått av och blivit kortade än de andra..Har inte bestämt mig om jag ska offra alla och fila ner till samma längd eller om den ska få vara lite sådär halvdann..

Har en grym nagelfil som är av glas, jag tycker att de i papp eller stål är så grova och raspar nästan..Dessutom blir marsvinens tassar väldans mjuka av den! Nackdelen är bara när de tar tag i den och slänger den i golvet..

Nu ska jag skriva en lista över grejer jag behöver och vill köpa till hösten. Imorgon ska jag, min underbara syster och hennes kompis till Skärholmen och shoppa höstprylar! Tror nog att jag ska fylla på garderoben lite också ;)

d.ö.d

Publicerad 2011-08-07 15:43:47 i Allmänt,

Kvällen igår var trevlig med god mat och gott sällskap! Men var ganska så slut efter en körig dag på jobbet och mina ben var minst sagt döda. Hade så galet ont i ben och huvud att jag fick gå ifrån vid 10 och lägga mig. När jag tillslut somnade hann jag inte sova många timmar förän jag vaknade av att jag hade så ont, fortfarande..Imorse när klockan ringde 8 så kände jag mig som om benen skulle vara bakis och likaså huvudet..
Som tur var är det dåligt väder idag så jag slutade tidigt. Åkte förbi affärn och köpte melon och choklad. Det ska bli min kvällssyssla tillsammans med en film!

Ska såsmåningom pallra mig till marcus också, han åker till italien imorgon och är borta i hela 2 veckor. Orättvist. Funderar på om jag ska försöka klämma ner mig i någon av resväskorna.. Unda hur mycket ett handbagage får väga?

back to reality

Publicerad 2011-08-06 08:42:26 i Allmänt,

Det var trögt att gå upp imorse, tidigare än vanligt plus att det är tråkväder ute. Har lite snabbt fixat till mig så jag törs visa mig bland folk och ska strax iväg till jobbet. Lär bli en ganska så lugn dag idag iochmed vädret. Men man vet ju inte, folk kommer ju och äter även fast det regnar, när det bara finns utomhusplatser. Vad gör man inte för lite mat?

Det blev en tidig kväll för mig igår eftersom jag skulle upp och jobba idag, men den lilla stund jag hann vara med var trevlig. Älskar spontana grejer!

Efter jobbet ikväll kommer min superkusin Johan och hans familj på middag. De kvällarna brukar inte kunn sammanfattas med något annat än bäst. Nu ska jag gå och hoppa i sängen där marcus ligger!!

festivalträsket

Publicerad 2011-08-05 21:01:01 i Allmänt,

Jag känner att jag fallit in lite i festivalträsket. Det arrangeras så många lokala småfestivaler som antingen marcus och hans band spelar i eller vänners band. Idag var det en rätt stor festival i södertälje där rockbandet Från Zero To Hero spelade. De är inte riktigt min typ av musik men ändå bra!

När de spelat klart gick vi till gästhamnen och tog några cider och åt nachochips. Mys!
Därefter mötte jag upp härligheten själv, Jenifer. Som åker iväg imorgon och är borta en hel vecka. Behövde få lite Jeniferanda så jag inte saknar henne alltför mycket!

Nu har jag svidat om till en aning varmare kläder och ska ner till en strand och umgås med lite vänner! :-)

solen sviker aldrig

Publicerad 2011-08-05 12:37:39 i Allmänt,

Ännu en solig dag!! Jag har legat på gräset och drömt mig bort i hm katalen. Det känns som om den här hästwn kommer att kunna bli dyr... Har börjat läst på min ny bok som jag hämtade ut igår, svinalängorna. Om ett par timmar ska jag och marcus in till stan för att lyssna på en väns band som spelar. Och jag ska försöka lura i marcus en fika i ham Minen också ;-) Nu ska vi strax gå ner och hämta pizza som blir vår lunch. Min halva blir Rhodos; fetaost, champisar, paprika och lök. Min stora favorit :-D

det är ju sommarlov!

Publicerad 2011-08-04 21:48:54 i Allmänt,

Efter middagen pallrade jag mig iväg till marcus. Han hade sin cykel hos mig, det var en hel utmaning att cykla på den, som är på tok för hög för mig när jag samtidigt ska försöka bära min tunga väska jag hade med mig! Vi har gått en promenad, det är faktiskt fint här ute. Det är sällan man bara är runtom här, oftast är man bara påväg till eller ifrån någonting. Nu har vi precis kommit in efter att ha setat ute på altanen och spelat kort. Jag vann,men det har min medspelare svårt att erkänna ;-)

bloggbyte

Publicerad 2011-08-04 16:53:24 i Allmänt,

Jag byter blogg ifrån bloggagratis till blogg.se. framförallt för att jag kan ladda upp bilder från mobilen :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela