mariauusimaki

2011

Publicerad 2011-12-31 21:15:00 i Allmänt,

Om ett par timmar är år 2011 slut. Jädrans vilket år! Jag har fått nypa mig i armen många gånger för att vara säker på om det är dröm eller verklighet!

Det började med att jag fyllde 18 den 18e april. Samma dag hade jag teoriprov för körkortet men var 1 ynka poäng ifrån att klara det och min värld rasade samman. I två år hade jag sparat pengar för körkortet och på morgonen när jag öppnade paketen fick jag ett kuvert där det stog att jag får hela mitt körkort betalt.

Den 20 april hade jag uppkörning och klarade den. En vecka senaste, den 27e, klarade jag teoriprovet och satte mig i bilen och grät och skrattade. Vilken lycka! Det var morfars sista ord han sa till mig. "lycka till med körkortet"

Den 20 maj hade vi ett teoretiskt prov i skolan som ger oss behörighet att injicera läkemedel. 23e augusti gjorde vi det praktiska momentet och jag fick behörighet att injicera och blev därmed djurvårdare med hög kompetens.

Strax innan skolavslutningen i tvåan avslutades matte B kursen med ett G. Det var nästan så att jag blev troende efter det..

Den 16e juni åkte vi till Kreta med familjen, och marcus. Det var en underbar resa med sol, bad och mat. Vi kom hem på midsommaraftonsmorgon och firade en mysig midsommar med vännerna. På midsommardagen åkte jag till Gotland med marcus familj och släkt. 1 mysig vecka men ännu mer sol och bad.

Den 14e augusti åkte jag och Sara till släkten i övik. Det var min första roadtrip och långkörning. Jag vet inte vad som var roligast, bilresan eller veckan hos släkten.

Ganska snart när skolan började gtick vi ut på praktik. Jag var på två olika kliniker där jag varje morgon fick nypa mig i armen. För varje dag som gick blev jag mer och mer säker på vad jag vill jobba med.

Vår fina Sch Nybackens Cleopatra har länge under året legat på toppen av crestarna i landet. Det var så otroligt roligt då hon dessutom var vår första egenuppfödda Champion. Senare under året sattes hon i ave,l och trillade ner i placeringar. Men bara att hon legat på toppen var helt underbart.


Det här underbara året ska jag avsluta med ett underbart nyår med mina fina vänner! ♥

nyårsafton

Publicerad 2011-12-31 11:33:01 i Allmänt,

Idag är det mycket att göra! Efter att mina nyårsplaner stöp ett par gånger gjorde jag sent igårkväll nya. Vid 7 kommer några vänner till mig och vi ska äta och så innan vi drar in till stan för att kolla på fyrverkerierna.
Men innan alla kommer ska jag få ordning i huset, städa marsvinsburar och handla mat!
Det är bara att börja ;)

playtime

Publicerad 2011-12-30 17:19:12 i Allmänt,

Jädrans vad kul vi hade på badhuset! Vi passerade alla gränser och sket i att vi var över 18. Vattenrutchkanor är trotsallt det roligaste som finns! Vi avslutade badet med en varsin stor pommestallrik!

Jag blir alltid så trött efter att jag har varit och badat, men nu ska jag svida om och åka och äta och gå på bio med mitt hjärta ♥

barn på nytt?

Publicerad 2011-12-30 10:36:14 i Allmänt,

Det blev en sen kväll hos kusinerna igår! Strax efter 12 ramlade vi innanför dörren. Men innan jag gick och la mig beställde jag en klänning jag hade sett som jag vill ha på studentskivan. Hoppas den är lika fin på mig som på bilden...

Idag ska jag, sebbe, hans flickvän och jenifer leka av oss på badhuset! Det ska bli galet roligt! Jag måste bara äta deras pommes som de har, de är nog de godaste pommes som finns!

kalas

Publicerad 2011-12-29 17:05:07 i Allmänt,

Nu kilar jag iväg till kurreburre Johan för att fira honom med god mat och gott sällskap! Det lär bli sent, det blir det alltid när vi är där!

torsdag

Publicerad 2011-12-29 13:01:52 i Allmänt,

Vilken mysig dag vi hade igår! Vi började med att stosa lite på stan och fikade på cafe 60 dit även min kusin kom och sällskapade oss :) Vi lagade god tacos och spelade spel hela natten.

Nu kom jag precis innanför dörren och tänkte kolla i HMs nya vår katalog som har kommit. Lika bra att köpa vårkläder känns det som, det verkar ju inte bli någon vinter..

Ikväll ska kusin firas som fyllt 18!

on the road again

Publicerad 2011-12-28 10:29:42 i Allmänt,

Godmorgon!

Inatt drömde jag att alla mina vänner började hata mig. De hade kommit överens att de skulle storma mitt hus och slå på mig från alla möjliga håll. Stämmer inte hoppas jag!?

För idag ska jag och ewe åka till Lovisen där Frida också är. Vi ska ha en mysdag med shopping, mat och film! Och promenader och gos med Vincent såklart!

Idag har jag på mig min nya tröja jag köpte igår, svart och enkel, men så himla fint med halsbandet tycker jag! Dessutom har jag sovit i flätor så håret är vågigt! Näe nu måste jag kila och plocka upp ewe. En lång bilresa väntar och förhoppningsvis inte felkörningar..vi är inte kända för att köra rätt om man säger så...

en väska to die for

Publicerad 2011-12-27 14:02:12 i Allmänt,

Det var faktiskt rätt lungt med folk på stan! Jag trodde att det skulle vara omöjligt att ens ta sig fram. Jag köpte en väska på Vila, för min jag köpte i Kreta har gått sönder. Sen fick jag presentkort på the body shop så dit var jag och köpte smink. Självklart fikade vi också ;)

Jag tror jag ska börja köpa allt mitt smink ifrån the body shop. För det första är det inte testat på djur och sen känns det knappt att man har smink på sig. Har för mig att de använder lite andra produkter i sitt make up än typ loreal och så. Det pudret jag har känns ibland som om man har en hel plastpåse över huvudet! Det är inte särskillt mycker dyrare än det jag har nu heller!


Den blåa mascaran är vattenfast. Perfekt för en grinolle som mig!


Stammisstället! ♥

det är jag och rean mot världen

Publicerad 2011-12-27 09:09:01 i Allmänt,

Nu ska jag ta på mig boxningshandskarna och åka in till mellandagsrean! Har syster med mig som sällskap och vi tänkte vara där tills det öppnar för att få parkering. Har inget speciellt jag behöver köpa egentligen, men det slutar alltid med något(läs massor) ändå! Sen tror jag att det blir en fika också! Jädrans vad mycket jag ätit den här julen...
Igår sprang jag faktiskt på vår crosstrainer 2 minuter!

kväll

Publicerad 2011-12-26 20:24:35 i Allmänt,

Kom precis hem från lunch/middag hos marcus farmor och farfar där vi hade en liten minijul. jag och marcus fick presentkort på bio. vi som älskar att gå på bio! Nu har vi dessutom rabattkort så vi får se alla filmer för halva priset! nu har jag bytt om till mjukisbyxor och slängt upp håret i en toffs. tänkte åka ner på affärn och köpa cosmopolitan!

today´s news

Publicerad 2011-12-26 13:06:48 i Allmänt,

Kom precis hem från Skopunkten dit jag varit och bytte ett par skor. Köpte de tidigare i vintras men här om dagen lossnade hela sulan. Just de skorna var slut i min storlek men jag hittade ett annat par som var jättefina, nästan snyggare! Dessutom var de billigare så jag fick tillbaka lite pengar!

Var in på Kappahl också och hittade en silvrig halsring som jag så gärna velat ha. Kunde inte stå emot att köpa den!

Nu har jag precis gjort mig iordning och ska in till stan!

morsning

Publicerad 2011-12-26 10:14:50 i Allmänt,

Godmorgon på er!! Börjar jag bli gammal? Jag vaknade självmant innan 10. Det händer inte ofta!

Gårkvällen var av det bästa slaget. Underbart sällskap! Efter mååånga timmars dansande värkte både ben och fötter. Men kul är det!
Jag var lite rädd för min förkylning och om jag skulle ligga däckad i feber idag, men mirakulöst nog är den bättre! Så ut och dansa med er sjuklingar!

Nu sitter jag här i min nya morgonrock och dricker te (i min nya enorma kopp!). Dagen bjuder på lunch vid 3 i stan. Kvällen får vi se!

juldagen

Publicerad 2011-12-25 14:50:03 i Allmänt,

Gårdagen slog alla mysrekord man kan tänka sig! Fick massor av fina klappar. Smycken, produlter grån the body shop, pengar, presentkort, kläder, teer och coctailglas att ha smycken i! Idag ska jag iväg till marcus kusiner på middag. Så gulligt att jag blir medbjuden tycker jag! Mormor började gråta av sin julklapp, precis som jag gissade! Gulliga underbara mormor. Funderar på att ge mig ut på mellandags rean någon dag i veckan!

23 december

Publicerad 2011-12-23 13:58:56 i Allmänt,

NU har jag julkänsla! Åååh det är julafton imorgon!!

Jag har farit runt här hemma hela dagen. Har städat hela huset som en suprise tills mamma och pappa kommer hem från jobbet! Mamma "glömde" lägga in sillen igårkväll så jag har husmorat för fullt här! Hoppas den ätbar! ;) Jag tänkte göra knäck också men sockret är slut..och då blir det inte mycket till knäck...

Ikväll är det äntligen skinkmacka och uppesittarkväll!!

Ha en underbar dag alla fina ♥

dan före dan före doppare dan

Publicerad 2011-12-22 19:45:06 i Allmänt,

Imorgon kan man säga att imorgon är det julafton. Men vart är julkänslan?? Gårdagen ägnades åt träning med allan, som tyckte det där med snökockor var himla läskigt. Men vi såg framsteg även under den här träningen! Idag har jag varit på veterinärboden hela dagen. Lika roligt som vanligt! Men jag har dragit på mig en dunderförkylning. Ni vet när man är förkyld i hela ansiktet?? Måste försöka kurera mig hela dagen imorgon.

godmorgon!

Publicerad 2011-12-21 10:14:49 i Allmänt,

Det är så skönt att kunna vakna, titta på klockan, bestämma sig för att sova lite till flera gånger om! Jag gick upp för ett tag sedan och har gett djuren frukost. Jag bör nog göra något åt mig själv också! Idag är det projektarbete och julmys hos Ewe som står på schemat. Jag ska plocka upp Lovisen strax innan 1 och så ska vi åka till Ewe. En alldeles perfekt start på ett jullov!

det händer bara på spånga...

Publicerad 2011-12-20 21:26:52 i Allmänt,

Vad gör man en måndagseftermiddag på Spånga om inte dissikerar spybollar från en uggla? Naturligtvis noggrant rengjord! Här är det högsta koncentration som gäller. Det är inga stora grejer att ha och göra med. Yttepytte pincetter som man ska fånga upp små gnagartänder och ben med!

jullov!

Publicerad 2011-12-20 16:29:49 i Allmänt,

Ibland är skolan bara för underbar, när lektion efter lektion blir inställd så att man får jullov tidigare! Vi hade bara en lektion och sen åt vi julbord i evigheter. Tänk vad man lär känna varandra på 3 år! Mina fina klasskompisar ♥

Efter en sovstund på tåget och en liten kille som satt och drog försiktigt i mitt hår (hur skönt som helst, tills hans mamma märkte det..) kom jag hem. Nu har jag och mamma hållt på och julfixat lite i huset.

sista skoldagen

Publicerad 2011-12-20 08:09:57 i Allmänt,

Godmorgon! Varje morgon när klockan ringer längtar jag bara mer och mer till jullovet. Men idag är det sista skoldagen! Vi har bara en riktig lektion, på de andra ska vi bara kolla på film och äta pepparkakor :-)

julmys

Publicerad 2011-12-18 20:48:56 i Allmänt,

Jag har verkligen inte gjort någonting idag, det största knopet jag har gjort är nog att äta mat. Granen är klädd, och min minigran till rummet är uppe! Kajsa har fått en julkula att leka med och tomteluvan har varit på! Och rummet är städat Nu är julen här! Nu tänkte jag ta en dusch och bara fortsätta dega! Den tidiga måndagsmorgonen som alltid väntar efter helgen kan jag glömma imorgon! Sköönt med sovmorgon!


Ordnade upp mina smycken litegranna, som annars bara låg huller om buller på ett kakfat som samlade damm. Skulle vilja ha coctailglas att ha de i!


Ni får vrida på huvudet. Allas våran egen hustomte, pappa!


Kajsas lyckligaste stund, när julkulorna tas fram!

fjärde advent

Publicerad 2011-12-18 12:44:16 i Allmänt,

Goddag!

Dagen igår var fullspäckad men ändå den härligaste lördagen på länge! Idag är det söndag och helgen är snart slut, men det är inte många dagar kvar till lov! 2 för att vara exakt.

Läste just att vårt prov imorgon utgår(!?). Lite konstigt men så står det. Inte mig emot att slippa plugga. Eller plugga till just det lär jag väl säga. Har ändå två uppgifter som ska in. Den ena bleb jag precis klar med och den andra är inte så mycket kvar på. Ååh vad jag längtar till lovet...

lördaaaaag!

Publicerad 2011-12-17 10:26:14 i Allmänt,

Godmorgon! Åh vad skönt med helg, alldeles underbart!

Igår försov jag mig massor, vaknade drygt en timme efter att jag egentligen skulle ha åkt. Ringde ewe och hon hade precis också vaknat! Som tur är har vi båda körkort och kom till provet en minut innan det började. Vilka lirare!

Idag är det fullt upp! om ett tag ska jag köra mamma (som har opererat handen och inte kan köra) till en tavelutställning utav hennes vän och min gamla förskolelärare. När vi gått där och säkert fikat lite ska jag och sara in till stan. Hon ska handla de sista julklapparna men jag blev klar med den absolut sista igår! skönt! Jag ska istället handla en blus som jag vill ha på nyår. Seeen ska vi på julmarknad, seeen städa burar, seen kommer marcus!
Älskar när det är att göra på helgerna!

:-)

Publicerad 2011-12-15 17:42:32 i Allmänt,

Då har jag överlevt religionsprovet och glosförhöret i djursjukvård. Imorgon är det dax för ännu ett prov.. Slutade rätt så tidigt idag och kom precis hem. Tänkte ta och äta något (läs lussebullar) och dricka te. Sen ska jag städa lite burar och klippa klor. Det blir lite ommöblering i burarna idag då teddybebisen flyttar. Då blir Izor själv och får flytta in till Zambezi som kom hem i helgen efter tjejbesök i Gävle. Även denna kväll är smockad med plugg...

torsdag

Publicerad 2011-12-15 09:27:00 i Allmänt,

Gooodmorgon!! Redan torsdag, och snart helg. Herrejisses... Idag är det dax för ett prov och ett förhör. Det ska bli så skönt med lov snart! Nu sitter jag på tåget och är påväg upp til skolan. Lite nervös om tågen verkligen kommer gå som de ska med tanke på halkan!

pluggkväll

Publicerad 2011-12-14 21:08:52 i Allmänt,

Vi hittade vad vi skulle på stan. Jag, sara och mina två kusiner har köpt något så fantastiskt i julklapp till mormor. Hon älskar apor, verkligen älskar. Så vi har tillsammans skänkt pengar till WWF och arbetet för apornas framtid och fick ett fint testamente med en bild på apor. Detta testamente ska vi rama in och ge henne. Hon kommer bli så lycklig! ♥
Åkte hem en sväng efter stan för marcus skulle upp till skolan. Slog in mormors julklapp och satte en lackstämpel på alla klappar. Ringde veterinärboden också, ska vara där nästa torsdag.
Kvällen har bestått av plugg. Både jag och marcus har religionsprov imorgon så vi har förhört varandra. Men jag har också glosförhör i djursjukvården. Men de glosorna sitter rätt bra tror jag!

ledig

Publicerad 2011-12-14 10:36:06 i Allmänt,

Godmorgon! Idag fick jag jobba hemifrån på min enda lektion. väldigt skönt! Jag har precis ätit frukost och gjort mog iordning. Även ringt till lite djurparker och försöka få praktik i vår. Fick ett napp, vi får se hur det går :-) Nu ska jag och marcus in till stan och fixa en sista julklapp! Sen har vi båda kvällen full av plugg.

på tåget

Publicerad 2011-12-13 08:40:14 i Allmänt,

Godmorgon! Idag är det lucia och helt ärligt vet jag inte om jag har någon särskillt julkänsla.. En lång natts sömn var välbehövlig och jag oroade mig heller inte särskillt för provet igårkväll. Marcus kom vid halv åtta och hade med sig ballerina kladdkaka och julmust! Bästa han. Nu sitter jag på tåget med en te och pluggar lite. Jag har en lång dag framför mig!

jag tackar för mig

Publicerad 2011-12-12 22:00:31 i Allmänt,

Nu är jag äntligen klar med instuderingsuppgifterna. känner mig halvredo inför provet. huvudvärken börjar bli mer och mer, men det är inte konstigt efter en sån här dag! Nu ska jag lägga mig i sängen och pussa på marcus!

jag och plugget

Publicerad 2011-12-12 19:18:46 i Allmänt,

Efter att ha varit i skolan i över 12 timmar och pluggat i princip hela tiden fortsätter jag med ytterligare plugg här hemma. Jag evelina och lovisa satt ett par timmar på Tindras och pluggade inför provet imorgon. Vi har blivit proppade med prov nu fram till jul. Och det är inte några lätta prov! Så jag har laddat upp med te här, och har kvällen rätt så bokad kan man säga! Imorgon tänkte jag ta hjälp av godis, det går så mycket bättre då...



Nu sitter jag och renskriver 1000 instuderingsfrågor....

måndag

Publicerad 2011-12-12 07:49:14 i Allmänt,

Godmorgon!

Jag lyckades ta mig iväg tillskolan halv 6. Det tog emot men nu är jag här! Köpte en yoghurt och te på Tindras så jag och regnskogen har lite frukost här. Delar med mig av lite te till tröjan också...

Jag har inte varit in på mitt konto på skolan på evigheter så det hade på något vis låst sig, som tur var kan jag låna ewes! Idag har vi tre lektioner och sen ska jag ewe och lovisa sitta kvar(=sitta på tindras) och plugga lite till provet imorgon. Och ikväll kommer marcus till mig :) En bra måndag!!

Nu ska jag sätta igång med det jag åkte upp tidigare för-mikrobiologi!

tomtar på loftet!?

Publicerad 2011-12-11 20:38:48 i Allmänt,

Efter en heldag med pennan i högsta hugg kände jag att jag var värd ett långt skönt bad! Med hårinpackning, scrub och bodylption är jag som ny! Naglarna är målade och nu sitter jag och dricker te. Tänlte snart ta och torka till håret. När jag låg där i badet tänkte jag på allt jag har att göra i skolan innan jul. Den engagerade eleven i mig kom fram och jag kom på att jag ska vara i skolan när den öppnar imorgon! Alltså ska jag åka hemifrån halv 6. Jag kanske ångrar mig imorgonbitti...

mirakel!

Publicerad 2011-12-11 13:42:13 i Allmänt,

Det är nästan så att jag börjar bli troende! Det började med att jag såg att mikrobiologiprovet som jag har haft ångest inför inte alls var imorgon som jag trott, utan nästa måndag! Sen ska vi fota Izor för att lägga ut på tillsalu och då är hans öronveck borta! Han är helt underbar i övrigt men hade ett nedrans öronveck. Men nu är det borta, kan det ens hända!? Dock har han sina korta öron, men han har en helt underbar typ och färgen verkar bli bra. Dessutom är han ifrån Millie som är helt obesläktad med våra andra. Han får stanna tills vi ser var Millie får efter kullen hon bär på nu.

Bara för att provet inte var den här veckan behövs det endå pluggas. 2 prov och 1 glosförhör väntar den här veckan. Så varför sitter jag här vid datorn kan man ju undra...

söndag

Publicerad 2011-12-11 09:35:21 i Allmänt,

Godmorgon! Vi kom iväg på utställningen igår vilket jag är glad över!:-D Även om jag inte är så jättenöjd med bedömningarna är jag jättenöjd över mina pinglor. Speciellt Galea! Hon är så vacker att jag blir alldeles glad i hjärtat när hon står uppställd på domarbordet. Med en hård konkurrens fick Gaöea ett CK. Ferrari blev klassvinnare. Inatt har jag hållt marcus vaken hela natten med min hosta...Han sov på soffan den stackaren... Nu är det mysfrukost med hans familj!

stolt syster

Publicerad 2011-12-09 16:42:23 i Allmänt,

Nu blir det många inlägg men jag måste bara skriva ett sista. Sara kom hem och jublade över att hon klarat tyska steg 4, stolt syster!! Nationella matte b gjorde hon idag också, önskar henne all lycka ♥

mina fyrbenta älskingar

Publicerad 2011-12-09 15:39:48 i Allmänt,

Det var länge sen jag sa någonting om marsvinen här kom jag på! Väldigt länge sen! Så jag tänkte dra lite vad som hänt på sistone. Izor bor kvar än men väntar på ett nytt hem. Känner sig någon sugen på en liten creamkille så hojta! Han är otroligt fin på alla sätt och vis, hans typ är makalöst bra men tyvärr har han två veck..

Chindira och Desideria går med Morgan och båda har konstaterats dräktiga men tyvärr verkar det som om Desideria har resorberat eller kastat sin kull..Som tur är mår hon bra! Millie går med Alvar men där kan vi ännu inte känna några ungar.

Nu är alla tre färdigtrimmade inför imorgon och ska bara badas! Det blir Morgan, Ferarri och Galea som följer med. Cleo fick stanna hemma då hon varit så stressad på de senaste utställningarna. Nu när Ferarri och Galea vuxit på sig går alla dessutom i seniorklassen!

Nu ska jag kurera hostan med ytterligare en kopp te, sen är det bara att börja bada djuren!
Vi syns imorgon alla som ska ställa! :)


Chindira och Cleopatra. Vilken superkull!! Båda champion på en gång och deras avkommor är inte fy skam de heller!

helg

Publicerad 2011-12-09 14:35:49 i Allmänt,

NU är  det helg! Det ska bli väldigt skönt, fast helgen är fullt planerad!

Jag kom enda upp till skolan, hade min 45 minuters lektion och åkte sen hem igen. Nu kom jag precis hem och ska göra lite lunch, pasta carbonara :) Sen tänkte jag sätta igång med djuren och göra så mycket innan mamma kommer hem :)


rooooosaaaaa

Publicerad 2011-12-09 08:27:15 i Allmänt,

Godmorgon! Idag är ännu en sån där onödig dag i skolan. Vi har bara en lektion som egentligen skulle vara förberedelse inför provet nästa vecka, men provet har blivit flyttat, så vad är då så viktigt med att ha lektionen?
Min lärare tycket han hade en bra lösning genom att bara flytta lektionen från 1 till 11, men resvägen blir ju inte kortare för det! Och speciellt inte nu när det snöar så mycket ute och sl aldrig lär sig hur man kör i snö. Tålamodet kommer inte vara långt idag utan är det minsta försening så vänder jag hemåt idag.

Men det blir ändå en kort dag och jag slutar 12, då ska jag hem och fixa med djuren inför imorgon. Hoppas verkligen att vi kommer iväg till utställningen.

Nu ska djuren få frukost och jag kom på att jag också bör äta något, sen ska jag ha säsongspremiär för min vinterjacka!

middag med jenifer

Publicerad 2011-12-08 17:45:37 i Allmänt,

Det blev en middag med jenifer efter skolan! Ett fantastiskt förslag från henne tycker jag :-) Medans jag väntade på henne strosade jag runt på stan och köpte blandannat tranbärskapslar i hopp om att mina ständiga känningar till urinvägsinfektion ger sig av. Det blev ett möte med högljudda diskussioner idag med klassen. Vi har hållt sams i två och ett halvt år men idag var det nästan att det rök ihop. Men nu är ett tema klart till skivan - into the wild. Nu är jag på bussen påväg hem och ska plugga lite. Tror nog jag ska göra en fruktsallad också!

lyxmorgon

Publicerad 2011-12-08 08:38:02 i Allmänt,

Åkte med marcus och hans mamma in till stan, lite tidigare än vad jag egentligen behövde så jag hoppade av på samma ställe som marcus och behövde gå en bit. Men stan är faktiskt rätt fin, iallafall ena sidan! Gick förbi ett cafe och köpte te och en fralla för jag hann inte äta frukost :-) men jag glömde mjölk i teet... Nu på morgonen ska vi ha klassråd med vår mentor och klass. Det känns verkligen som om det behövs när vi inte träffats på länge. Vi har över en timme avsatt.. Ikväll ska jag dejta plugget, sen kommer marcus när han har repat :-)

onsdag

Publicerad 2011-12-07 22:13:02 i Allmänt,

Dagen idag var kort och effektiv! När jag kom hem betalade jag mobilräkningen som släpat efter mig ett bra tag. Men jag insåg att den kommer inte försvinna för det..Jag måste försöka få billigare mobilräkningar! Efter att ha ätit lite middag, druckit te, och trimmat djur gick (!) jag till marcus som ligger här hemma och hostar och nyser. Fast det gör ju jag med så whatever! Vi har druckit ännu mer te och jag har läst lite djursjukvård för att hänga med på lektionen imorgon efter 4 veckors praktik. Nu ska vi glo på tv ett tag med jag kommer somna rätt snabbt tror jag! Imorgon är det nästan lite sovmorgon!

så ovärt

Publicerad 2011-12-07 11:28:21 i Allmänt,

Tyvärr var inte läraren sjuk idag så vi måste åka upp till syslöjden som är en timme kort. Vi kom precis in från träningen med allan och håller på att göra oss iordning och äter lunch. Ikväll får vi se vad som händer, jag måste iallafall fixa lite med djuren inför helgen :-)

knäck

Publicerad 2011-12-06 20:22:12 i Allmänt,

Sitter hos ewe och mumsar knäck. Eller sitter och sitter, vi ligger huller om buller på hennes säng. Det märks att vi inte setts på evigheter! Imorgon har vi som sagt bara en lektion på eftermiddagen så vi ska träna allan på eftermiddagen. Men vi lever på hoppet att lektionen ska vara inställd!

snö

Publicerad 2011-12-06 08:28:00 i Allmänt,

Godmorgon! Imorse var den morgonen jag längtat efter - man kommer upp och backen är vit! Det firade jag med en stor te på pressbyrån. Det mest fantastiska är att tågen går som de ska, än så länge. Det är en kort dag idag och vi slutar redan 12:30. Då ska jag och lovisa hem till ewe och göra knäck och jobva lite projektarbete. Vi sover där och jobbar lite till imorgon förmiddag innan skolan :-)

back to school

Publicerad 2011-12-05 17:30:46 i Allmänt,

Åh vad vi hade mycket att prata om i skolan idag! Jag har saknat mina tjejor! ♥

Efter skolan åkte jag och tränade men vågade inte ta ut mig alltför mycket då jag har en förkylning på g. Men det är bättre än ingenting iallafall :)

Nu är det snart dax för middag och sen blir det myskväll :)

måndagsmorgon

Publicerad 2011-12-05 07:23:13 i Allmänt,

Godmorgon! Nu är jag tillbaka till vardagen och tågresorna. Men man missar rätt mycket när man inte pendlar, som alldeles nyss tillexempel! Det satt två killar på tåget och pratar om fyllan helgen och den ena säger. Asså mitt huvud, det var lika tungt som din mamma! Idag slutar jag halv två och då ska jag träna. ikväll kommer marcus till mig :-)

Det kommer aldrig bli som det var

Publicerad 2011-12-04 20:50:56 i Allmänt,

Har spenderat de senaste 35 minutrarna med mormor i telefonen. Hon är fantastisk och jag är stolt över att vara hennes barnbarn. Finaste mormor! Vi pratade om alltifrån råttfällor till fula kavajer och julkort. Vi pratade också om julen och hur ont det gör i våra hjärtan. Ett par tårar men också skratt. Hon frågar, som varje år, om det är okej att få pengar i julklapp för "hon hänger inte med på vad som är inne". Men för mig räcker det att hon är med oss på jul. Ingen jul utan mormor! <3

söndag

Publicerad 2011-12-04 16:33:51 i Allmänt,

Jag skulle bara åka och plocka upp marcus hos honom med hamnade på mat och fika istället..Alltid lika trevligt och gott :) Proppmätta åkte jag, marcus och david in till stan och började med att hälsa på rebecca på jobbet. Sen for vi runt som skottspolar och handlade julklappar åt sara, rebecca och david. Nu är alla klappar inhandlade förutom till marcus. Varför ska han alltid vara svårast att handla till??
När kom kom hem slog jag in allt på en gång och paketen blir såå fina! När jag har alla paket färdiginslagna ska jag göra en godjul-lackstämpel :)
Nu ska vi baka julgodis och lyssna på julmusik ♥

ändrade planer

Publicerad 2011-12-04 12:05:54 i Allmänt,

Ewe kände sig hängig så det blev inget fika och julshopping med dem :( Men vi ses ju imorgon när skolan drar igång!

Men eftersom jag redan är iorninggjort och behöver köpa julklappar åker jag in till Södertälje med marcus.


Är laddad med alla mina smycken idag! Nya halsbandet och armbandet. Min gotlandsring som jag har varje dag och gamla klockan som är återfunnen! Den gröna stickade tröjan är jag totalkär i och skulle kunna ha varje dag!

andra advent

Publicerad 2011-12-04 10:05:40 i Allmänt,

Godmorgon! Imorse vaknade jag halv 10, jätteutvilad! La mig tidigt igår och hade ingen väckarklocka igång.

Jag känner att en förkylning är på g, vilken jag verkligen inte har tid med! Har druckit en stor kopp dränkt med honung och hoppas att jag ska hjälpa. I eftermiddag ska jag möta upp mina fina evelina och lovisa för en efterlängtad fika och lite julklappsshopping!

nu har jag julkänsla!

Publicerad 2011-12-03 20:10:54 i Allmänt,

Igår var sista dagen på praktiken. Jag som alltid har så svårt att säga hejdå grinade som vanligt..att jag aldrig ska kunna hejdå utan att grina. Som att grina på en skolavslutning, borde man inte vara glad över sommarlov?

Gårkvällen spenderades på sängen, i mjukiskläder, framför tven, med marcus. Rätt okej fredagskväll efter en hektiskt vecka måste jag säga! Idag var det föreläsning på Animalen, med min lärare! Pluspoängen trillar in ;) Det var en jätteintressant föreläsning och jag satt som ett barn på julafton i 4 timmar. Fick ett jättetjockt häfte med mig hem som jag ska försöka brottas med. Hann bara hem innan jag mamma och sara åkte till Skärholmen där vi var tills de stängde. Jag hittade en hel del julklappar som jag ska glömma bort till jul men köpte också lite julklappar till andra. Och några till mig själv som jag varken tänker slå in eller glömma! Och alldeles nyss har jag beställt hem en julklapp som jag ska ge bort. Det är nog den bästa julklappen jag någonsin kommer att ge!

Äntligen fick jag använda alla prylar jag köpt till paketinslagningen!


Marcus julklapp!


Ett halsband jag köpte till mig själv! Från Kappahl

lussebullar på g

Publicerad 2011-12-01 20:43:30 i Allmänt,

Bion igår var faktastiskt bra, hur ska jag bärga mig tills sista delen!? Ett helt år kvar innan den släpps!?
Efter bion åkte vi hem till marcus där jag möttes av en stor kram av David den gullisen! Marcus har världens goaste och ödmjukaste bror. Skulle det någonsin hända kommer jag aldrig kunna slita mig från hans familj ♥

Gårdagen på kliniken var en halvt kaotisk dag med många starka känslor och farväl. Det är så svårt att se djurägarna ta sitt farväl och jag är alltid lika nära tårar. Idag var min näst sista dag på praktiken och vi sammanfattade min månad där. Jag kan vara sammanfatta den med ett ord. Makalöst! För varje dag som går känner jag mer och mer att jag definitivt valt rätt linje. Vilken också gör mig rädd inför framtiden. Kommer jag klara intagen på högskolan? Vill inte lämna gymnasiet och tryggheten..

Nu ska jag baka lussebullar som jag ska bjuda på imorgon!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela