mariauusimaki

sista dagen

Publicerad 2012-03-29 17:01:21 i Allmänt,

Imorgon är det sista dagen här i Furuvik. Det är helt sjukt vad fort en månad har gått! Jag har haft otroligt roligt och lärt mig massor. Det har varit häftigt att vara så nära "vilda" djur.

Det jag längtar tillbaka mest till är nog vardagen, slippa bo med människor jag inte känner. Jag tycker att marcus är slarvig, men jag har konstaterat att han är inte en av de värsta, det finns värre!
Nu ska jag ta och städa ur det värsta ur mitt rum, resten får jag städa imorgon bitti innan jag åker till praktiken. Ska ta en sista titt på matten innan högskoleprovet på lördag också. Jag antar att jag inte kommer vara så pigg på att plugga imorgon när jag kört hem hela vägen.

onsdag

Publicerad 2012-03-28 18:21:05 i Allmänt,

Idag var det en händelserik dag på praktiken! När man är med djur vet man aldrig vad som händer.
Jag fick iallafall en studie gjord på schimpansbebisen och nu kan jag börja göra skoluppgiften. Men idag tänker jag ta en helt pluggfri dag! Jag har pluggat varenda dag när jag varit här, trots att jag skulle kunna somna såfort jag kommer hem. Så idag tänker jag bara lägga allt åt sidan och istället har jag suttit på IKEAs hemsida i 2 timmar. Jag skulle kunna vara på IKEA en hel dag om jag fick! Om/när jag flyttar hemifrån kommer jag spendera all ledig tid där! Nu har jag suttit och tittat lite vad jag vill ha för stil och har nog bestämt mig!

Nu är det nog dags att göra någon slags mat, sen blir det nog lite film :)

pizza

Publicerad 2012-03-27 16:42:21 i Allmänt,

Idag ringde mannen som äger vandrarhemmet och frågade om jag ville ha pizza ikväll. Och jag tackar inte nej till gratis mat som jag slipper laga! Nog för att jag älskar att laga mat så har jag så mycket att plugga inför högskoleprovet och andra uppgifter så den där timmen är värd att få lägga på plugg! Dessutom tycker jag det var jättegulligt av honom och bjuda mig på mat! Trevlig prick det där!

Kom hem för en liten stund sedan och är dödstrött! Det blev en rätt sen kväll igår då mitt ena bakdäck bestämt sig för att inte hålla tätt. Som tur var bor skogshuggarna kvar här så de fick hjälpa mig att byta till reservdäck sent på kvällen! Imorgon tänkte jag åka till en mack för att kolla luften i reservdäcket. Bilar alltså...

Idag ska jag anmäla till Stämman den 14 april och Kallhäll den 21 april. Jag ska ha med mig en ny liten bedårande pe white hane som fyller 2 månader precis dagarna innan. Han är fantastiskt fin och det ska bli roligt att få en bedömning på honom. Självklart följer Galea med också, som väntar på sitt sista cert!

helt klart måndag

Publicerad 2012-03-26 17:05:46 i Allmänt,

Idag är det ingen tvekan på att det är måndag. Jag är mer trög än vanligt och allt i min väg går snett. Men ändå har det varit en sån bra dag så jag har bara skrattat åt det. Som tur var hade djurvårdaren jag gick med idag en typisk måndag också. Då har man lite bättre förståelse för varandra liksom!

Idag har dagen gått jättefort och när det var lunch trodde jag inte klockan var mer än 9. Kom hem för drygt en timme sedan och har ätit lite kakor samtidigt som jag har mailat lite mail till föreningar och petdomare. Jag ska ha en utställning i Järna i höst och det ska bli så roligt att få fixa allt själv! Har börjar planera den redan nu, haha..

Resten av kvällen ska jag plugga och förbereda en studie jag ska göra på en schimpans imorgon eller på onsdag. Schimpansen är 4 år gammal och är full i bus så det ska bli spännande att studera henne!

Glömde lägga upp en bild från min och marcus härliga lördag, så här kommer den!

världens bästa helg

Publicerad 2012-03-25 18:56:03 i Allmänt,

Jag har haft en helt underbar helg! I fredags hade marcus spelning med bandet och de gick vidare från semifinal till final. Så otroligt stolt och glad för deras skull! Det blev en rätt sen kväll och vi sov till 12 på lördagen! Efter en lång och god frukost åkte vi inte till stan och köpte lite skor till marcus. Sen bjöd jag marcus på lunch och fika som vi satt vid vattnet och åt. Vi träffade två vänner en snabbis också. På kvällen var det en myskväll med hans familj framför film och med god mat!

Idag har jag suttit i solen i en massa timmar och fräknarna har invarderat mitt ansikte! Framåt eftermiddagen åkte jag iväg med mamma och handlade lite träningsskor till mig, blommor till henne och mat till mig för veckan. Nu har vi precis ätit och ska fika lite innan jag beger mig upp emot Furuvik för en sista gång. Men den här gången med bilen!

fredag

Publicerad 2012-03-23 17:22:39 i Allmänt,

Sitter på tåget påväg hem från Furuvik. Det har varit en väldigt bra med otroligt fysiskt krävande vecka! Mycket tungt arbete och jag har hittat muskler jag inte hade en aning om att jag ens hade ;)

Kommer hem vid 8 och då ska jag snabbt som attan slänga i mig lite mat och fräscha till mig lite. Sen rullar jag, syster, några kompisar och min kusin Johan mot fryshuset där marcus är med i en semifinal för en stor musiktävling med hans band. Det blir en sen kväll och lär inte komma hem förän vi 3.

Jag är så stolt över marcus och de andra killarna i bandet. De flesta har jag känt sedan jag bara var 1 år! De lägger verkligen ner sin själ i det här och jag önskar såå att de går vidare till den slutgiltiga finalen! Det förtjänar de verkligen!

middagsbegär

Publicerad 2012-03-22 19:10:43 i Allmänt,

Hej!

Har ätit middag för en stund sedan. Häromdagen vart jag jättesugen på lingonsylt och jag äter inte potatisbullar så det fick bli köttbullar till. Men jag äter ju inte köpeköttbullar så idag har jag minsann rullat mig egna köttbullar! Har just smällt i mig rätt så många och det satt fint. Och lingonsylten var utsökt. Jag äter lingonsylt typ 1 gång per år för egentligen tycker jag det är rätt äckligt. Men nu har jag fått min årliga dos och klarar mig ett tag till utan ;)

Förutom att rulla köttbullar har kvällen gått åt till att duscha och plugga inför högskoleprovet. Har snart tragglat mig igenom hela Matte A kursen! Nu överväger jag om jag orka gå och göra en kopp te tills jag kollar på några avsnitt av Vampire Diaries eller om jag ska vara utan.

Det har varit en slitsam dag på praktiken idag, jag har mockat, mockat, mockat och mockat. Och med blåsor i händerna och en ont rygg har jag inte ens gjort hälften av alla hägn. Men det lönar sig, djuren blir så glada när de får iordninggjort för våren.

Imorgon åker jag hemåt igen och kvällen kommer bli minst sagt underbar ♥

en dag att minnas

Publicerad 2012-03-21 17:01:01 i Allmänt,

Igår var jag till Sara och firade henne på hennes födelsedag! Som jag saknat henne! Det är underbart att vi är vänner igen, jag ångrar det inte en sekund! Iallafall blev vi bjudna på underbart god marängswiss, nybakta bullar och en massa annat gott! Förhoppningsvis ses vi nästa vecka också :)

Kom hem därifrån rätt sent igårkväll så jag gick bara raka vägen till sängen. Skogshuggarna kom tillbaka här om natten också, och inte var de tysta inte! Men det känns ändå skönt att det bor några fler här i huset ändå.

Idag har varit en mycket bra dag. Jag har blivit överröst men en massa fina ord och har spenderat dagen med elbilen och nycklarna för mig själv. Härligt att bli ivägsläppt själv sådär!
Nu tänkte jag jobba lite matte och sen ska jag göra mat, ikväll blir det thaimat och jag kan göra det huuuur stark jag vill för det är bara jag som ska äta!!

måndag

Publicerad 2012-03-19 19:00:20 i Allmänt,

Hej!

Igårkväll när jag kom fram var jag så trött att jag stupade i säng på en gång! Även fast klockan bara vad 9..haha

Idag har varit en bra dag! Trots lite snöoväder tidigare på dagen blev det sol på eftermiddagen! Dagen har gått fort och jag har hunnit med att handla mat för hela veckan. Nu står en lasange inne i ugnen som räcker till många matlådor! Jag har bestämt att jag ska bli nyttig nu, när jag varken kan gå på pass på friskis, hinner inte ut att gå innan det blir mörkt men får gratis bullar varje dag till praktiken finns det bara ett reslutat. Frånochmed nu ska jag bli nyttig och försöka äta så lite kolhydrater som möjligt! Därför har jag abourgine (stavning för grönsaken eller folkslaget?) som lasangeplattor idag! Har hört att det ska bli gott. Får ge en utvärdering sen ;)  

Medans lasangen har stått inne har jag hunnit ta en lång skön dusch, druckit en kopp te, svurit åt folk som inte kan svara på mail, slagit rekord i likes av en statusuppdatering jag gjort på facebook, pratat med familjen ooooch nu sitter jag här! Och snart är lasangen klar! Efter maten tänkte jag ta och plugga lite lite granna sen blir det en helkväll med datorn på magen, en kopp te i handen, och ett par Vampire Diaries ansvitt!

Jag gillar det här med att göra exakt vad jag känner för! Jag kan inte bestämma mig vad som är roligast, bo hemma eller bo själv! Tror nog båda. Det som saknas mest är min allra bästa marcus! Längtar så till sommaren då man kan åka iväg på små spontanmyssemestrar! Som i somras när vi åkte till Trosa och gick runt i hamnen och fikade hela dagen. Det är glädje för själen det ♥ 


I Trosa!

ibland blir det bara så..

Publicerad 2012-03-18 19:00:52 i Allmänt,

Jag kom inte iväg den tid som jag tänkt. Allt kändes allmänt pissigt när jag skulle åka och när jag satt där på busshållsplatsen och såg att de ändrat busstiderna och min buss inte gick så rann det över helt enkelt. Gick hemmåt och efter ett smärre sammanbrott och en middag med familjen kändes allt lättare! Nu sitter jag på tåget och är snart i Uppsala. Det ska bli så skönt att få komma fram och bara lägga mig i sängen, och inte behöva göra middag i min ensamhet först!

Jag tror jag har glömt att nämna att lilla Karisma flyttade i helgen. Hon har flyttat till marsvinshimmelriket hemma hos Denise! Det har aldrig känts såhär bra att sälja en marsvinsbebis! Jag vet att hon kommer få det toppen och att hon dessutom kommer att få visa sitt rätta jag på utställningsplattan!

gårdagen

Publicerad 2012-03-18 12:42:08 i Allmänt,

Hade en mysig dag med syster på stan igår. Vi shoppade lite kläder och skor. Det är bra att vi har samma skostorlek, då kan vi köpa skorna tillsammans! Igår köpte vi två par skor, de ena paret ska jag ha på min student, så dem tänker jag inte visa!

Om ungefär en halvtimme ska jag gå till bussen och bege mig upp mot furuvik igen. Nästa helg ska jag ta bilen, ska bli skönt att slippa ägna hela helgerna åt att sitta på ett sketet tåg!
Har som tur var lite middag och frukost kvar hemma så jag slipper åka in och handla ikväll, skönt! Så istället ska jag plugga lite matte tänkte jag :)


ena paret skor och en mysfika med syster <3

med kärlek

Publicerad 2012-03-17 17:30:07 i Allmänt,

Morfar, du var, du är, och kommer alltid att vara den som betyder mest för mig. Grattis på 80års dagen, det ligger en stor bukett tulipaner på din grav. Jag älskar dig <3

påväg hem

Publicerad 2012-03-16 17:15:35 i Allmänt,

Det blev att åka hem istället för att åka till min kompis. Hon kände sig hängig, så det får bli en annan dag!

Nu sitter jag på tåget påväg hem, det är en rätt lång resa, då det är tur att jag har datorn! Kommer hem kring 8 ikväll och blir mött av mitt finaste hjärta. Vi ska umgås hela helgen!

Kanske inte sitter vid datorn så mycket under helgen men annars lär jag skriva när jag är påväg upp igen på söndagkväll!

tröttmössa

Publicerad 2012-03-15 18:19:41 i Allmänt,

Jisses vad trött man blir av att jobba stenhårt från 7-16! Jag är dödstrött vid klockan 6 på kvällarna! Men jag har lyckats hålla mig vaken till minst 8 iallafall! ;)

Den här veckan har gått minst lika fort som den förra. Imorgon är det redan fredag! Får se om jag åker hem till Södertälje eller om jag åker till en kompis här i närheten :)

Om kvällarna pluggar jag häcken av mig inför högskoleprovet. Jag måste klara ett högre snittpoäng den här gången. Gör jag inte det vet jag inte vart jag tar vägen. Då är jag konstaterat osmart. Men jag sitter iallafall här med kursboken i matte A som jag repeterar igenom. Än så länge ser ver väldigt bra ut men det blir svårare framåt slutet. Har pluggat matte i ett par timmar nu så jag funderar på att ge upp. Dessutom är kakorna slut! Hade inte bussarna gått så sällan här så hade jag åkt in och handlat något riktigt gott, för då kan man plugga hur länge som helst!

nya polare

Publicerad 2012-03-12 16:31:10 i Allmänt,

Idag har jag bytt avdelning och är med schimpanser och småapor! Det är ganska tungt jobb och jag är slut i hela kroppen! Men det är så roligt!

Vi fick sluta lite tidigare idag och jag gick extra långsamt hem och njöt i solen. Det är så sjukt varmt och skönt ute, säkert flera plusgrader! På dagen var jag och en annan praktikant ute och tvättade fönster, och vi kunde ha bara linnen på oss utan att frysa ett dugg!

Nu sitter jag och fikar lite kakor och kaffe. Tekokarn är trasig så det fick bli en nödlösning. Marcus grattade mig för att jag hade blivit vuxen, men han vet inte vilken lattefreak jag är ;)

fram och tillbaka

Publicerad 2012-03-11 16:13:42 i Allmänt,

Nu sitter jag på tåget påväg upp till Furuvik igen!

Jag är mycket nöjd med gårdagens utställning. Hade bara Galea med mig och hon fick 88p och cert. Min pingla ♥
Efter utställningen åkte jag hem till marcus och firade hans pappa med god mat, trevligt sällskap och fika! Idag hade jag tänkt att ta en riktig sovmorgon men vem vaknar halv 9 och är jättepigg? Men det har varit en skön dag ändå! Har pysslat lite med djuren, tagit en promenad i solen med mitt hjärta och packat om väskan litegrann!

Nu är vi alldeles snart i Uppsala och jag är framme i Furuvik om drygt en timme. Då ska jag springa upp till vandrarhemmet och lämna av min väska, sen ska jag vidare och handla mat för veckan! Det lär bli en tidig kväll ikväll, om jag ska orka med en hel vecka till! Men det är så roligt så att det är värt att behöva gå upp omänskligt tidigt!

utställning

Publicerad 2012-03-10 06:35:58 i Allmänt,

Godmorgon! Här är det inte mycket tid till att vila inte! Igårkväll kom jag hem ifrån första veckan på furuvik, det har varit så otroligt kul! Nu är vi påväg till Tierp för utställning! Har Galea med mig. Det var länge sen jag var på utställning, så det ska bli rikigt roligt!

godnatt

Publicerad 2012-03-07 20:25:32 i Allmänt,

Nu har jag pluggat matte exakt hela kvällen och tänkte gå och lägga mig tidigt!
Men jag kom på att jag fotade ju faktiskt ena kamelen idag när hon var ute!

jag ber om ursäkt om jag luktar apa

Publicerad 2012-03-07 16:51:21 i Allmänt,

Hej!

Kom precis hem för en stund sedan. Eller hem och hem, hem till vandrarhemmet! Men när jag skriver hem kommer vandrarhemmet var mitt hem under den närmsta månaden!

Idag har varit en fantastiskt bra dag på praktiken! Jag börjar lära mig vilka alla individer är och har lärt känna dem lite smått. Mest frälst är jag i orangutangerna. Honan är en helt underbar varelse. Hon är så mysig och personlig! Idag hade jag förberett blandannat melon till deras lunch. Jag höll i en liten melonbit och och sträckte fram sin hand och verkligen bad om melonen. Hon fick riktiga valpögon och såklart gav jag henne melonbiten! När hon sedan i en tugga hade ätit upp melonen gav hon tillbaka den lilla skalbiten till mig och bad om en till, och gjorde om samma sak igen. Hur sött är inte det?
Jag har verkligen börjat se apor på ett helt annat sätt, det är så lika oss! Och så klipska! Ni kommer få höra mycket om orangutangerna Dunja och Naim de här dagarna kan jag lova! Jag hoppas på att jag kommer få vara med dem några dagar till innan jag går till nästa avdelning!

Det här är första kvällen som jag inte behöver iväg och flänga när jag slutat utan kan bara dunsa ner i soffan och äta kakor och dricka te. Jag har ätit middag så sent de senaste dagarna så jag ska försöka göra det på en bättre tid idag! Sen tänkte jag plugga lite matte till högskoleprovet också! Jag har faktiskt lyckats klara mig igenom några kapitel på de här 3 dagarna!

Glömde ta bilder idag, det kommer imorgon!

jag och tekniken..

Publicerad 2012-03-06 18:20:12 i Allmänt,

Ja hallå ja! Jag vet inte vad jag tänkte med riktigt med när jag inte testade så att mitt bredband fungerade innan jag åkte. Jag har försökt få igång det i två kvällar nu men idag var jag in till gävle och fick hjälp! Så nu fungerar det!

Första kvällen var jag själv här på vandrarhemmet men nu har det kommit några skogshuggare. De säger inte så mycket, men har belamrat hela kylen med ärtsoppa och fläsk och frysen med billys pan pizzor!

Jag trivs alldeles jättebra på min praktik. Det är så häftigt att få vara så nära djuren! De här två första dagarna har jag jobbat med orangutanger, gibbon, kamel och känguru. Orangutanger är faccinerande djur, jag tror jag har blivit lite kär! Ska försöka ta några fina bilder på djuren och visa vad jag sysslar med!

Det är inte så pjåkigt det här faktiskt! Jag är så trött på kvällarna att jag kommer hem, fikar, pluggar lite inför högskoleprovet, gör middag, duschar och vi 8 lägger jag mig och kollar på ett avsnitt av Vampire Diaries och somnar på stört efter det! Men efter ett arbetsdag mellan 7-4 med ständigt fysiskt arbete är det inte så konstigt..

Jag måste bara berätta en sak till. Som jag säkert skrivit tusentals gånger har jag ju fått ett vikariat på Animalen i sommar. Men jag ska även vara timvikarie i vår! Det är för bra för att vara sant!

Nu sitter jag och funderar på om jag ska äta mig mätt på kakor eller om jag ska laga någon middag..


time to leave

Publicerad 2012-03-04 12:30:01 i Allmänt,

Om ungefär en timme är det dax för mig att bege mig mot furuvik! Allting är färdigpackat och jag har planerat kvällen i minsta detalj!

Igårkväll såg vi att Desideria såg lite halvhängig ut. Hon nös lite blodblandat och tillslut nös hon ut ett lång gammalt höstrå! Därefter nös hon mer blod och sedan var. Så imorgon måste mamma försöka få en veterinärtid. Typiskt när jag inte är hemma heller! Troligtvis har väl höstrået suttit och irriterat ett tag och orsakar infektion.

Nu ska jag göra mig i ordning det sista, hörs ikväll, i furuvik!

sista kvällen med gänget

Publicerad 2012-03-03 19:37:41 i Allmänt,

Sitter här med mamma och pappa i väntan på att mello ska börja! Vi har laddat upp med godis och paj är i ugnen! Imorgon eftermiddag går tåget till Gävle och första veckan av min praktik på furuvik! Det ska bli jättehäftigt att bo borta men jag kan inte låta bli att tycka det är lite småläskigt..Men imorgon kommer jag ha fullt upp med att handla mat för veckan, reka av området och göra mig hemmastadd! Har med mig massvis med filmer och serier som jag ska titta på! Dessutom är det en oerhört bra chans att kunna plugga till högskoleprovet nu när kag är borta! Jag har kameran med mig och ska försöka fota lite av vad jag gör! hoppas på att få vara med aporna!

ja hallå ja

Publicerad 2012-03-01 09:30:41 i Allmänt,

Vilka dagar! Jag har verkligen haft fullt upp dygnet runt! Har fixat i princip fixat klart allt inför praktiken. Ska bara packa det sista. Hela tisdagen och en del av onsdagen har vi jobbat på vårt projektarbete. Vi ska bli så gott som klara nu under lovet tänkte vi!

Igår mötte jag upp Jenifer för en fika. Min fina fina Jenifer! Vi har alltid så mycket att prata om och hon är världens bästa bollplank! Efter fikat åkte jag in för ett danspass och samlade på mig lite glädje!

Idag är det dax för ännu en dag med projektet. På kvällen ska jag umgås med några vänner och äta middag!

Ha en fin dag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela