mariauusimaki

sommardag!

Publicerad 2012-04-29 18:24:26 i Allmänt,

Wow vilken dag! Det har varit rena sommarvärmen idag! På förmiddagen var det lite disigt så jag och sara åkte till skäris och shoppade lite. Kom hem med en (till) bikini, två ringar, trosor, en wonderbra bh och ett par solglajjer!

När vi kom hem hade solen kommit fram så sedan dess har jag solat hela dagen, och lyckats bränna mig på magen. Vem lyckas med det i april!? Nu har jag precis bjudit familjen på en underbart god middag som vi åt ute på altanen. Tänkte ta tag i lite plugg nu.

Imorgon är min första jobbdag på Animalen! Hur sjukt kommer det inte kännas att presentera sig som sköterska inför ägarna...wow!

mösspåtagning

Publicerad 2012-04-28 15:11:50 i Allmänt,

Igår hade vi mösspåtagning, vi!? Det känns så overkligt att det är vi, 93orna, som tar studenten!
Efter lite firande och sång i skolan åkte jag, ewe, lovisa och frida in till stan och satt på en uteservering och hade det allmänt bra. Så skönt att kunna sitta ute i linne!

Sen skulle de bli en utekväll för resten av tjejerna men en efter en kände sig tröttare så vi hade en mysig hemmakväll med mat istället.
Idag har jag först varit till skopunkten och bytt ett av paren jag köpte, det var något knörvligt i ena sulan, råkade hamna på kappahl och råkade hitta en bikini som jag la undan.. Sen har jag legat ute och solat och nu ska vi nog ta och bege oss ner till Varfet och premiärfika! Känns lite konstigt att inte jobba där iår, men samtidigt skönt att kunna åka till världens mysigaste café utan att behöva åka till jobbet..

Bjussar på lite bilder från igår! ♥



skål!

Publicerad 2012-04-27 08:21:00 i Allmänt,

Godmorgon! Idag är det mösspåtagning i skolan. Nu börjar man fatta att studenten är på riktigt. Först har vi vanliga lektioner, och efter lunch ska det vara någon slags cermoni. Sen åker vi in till stan och firar på en uteservering i solen! Kvällen avslutas hos Hanna med en massa klasskompisar! De andra ska gå ut men jag är fortfarande förkyld och vill inte bli värre igen med tanke på att jag ska jobba på måndag! Men jag tvekar inte en sekund på att den här dagen kommer bli bäst! Dessutom var det ett år sedan jag tog körkortet idag! Det måste skålas för i eftermiddag!

torsdag

Publicerad 2012-04-26 17:01:46 i Allmänt,

Jag gillar torsdagar. Dels för att det är typ världens bästa dag i skolan. Börjar 11, med djursjukvård, sen är dagen slut. Men sen kan man säga att imorgon kan man säga att imorgon är det helg!

Idag skulle jag och några till ha en guidening för en drös med 6-åringar på eftermiddagen. Men den ena efter den andra fick förhinder så det fick blå några andra som guidade istället. Att ta 27 6-åringar själv är nog lite tufft när det finns tusentals saker att titta på och tusentals djur man måste vara försiktig med!

Istället åkte jag ned till stan efter skolan och köpte lite nytt smink. Jag har börjat använda smink ifrån The body Shop och är jättenöjd. Lite dyrare är det, men det är det verkligen värt! Dessutom älskar jag att vara inne i den butiken, skulle kunna köpa allt! Typ papaya-bodylotionen, mmm....

Ikväll har jag, sara och mamma tänkt att åka till skopunkten och gå lös på skor. Jag vill ha ett par vita converse men är lite för snål för att köpa ett par för 700. Tänkte kolla på skopunkten hur deras är, och om det inte är så stor skillnad kanske det är värt att köpa dem istället! Sen blir det tvmys med marcus och vampire diaries!

glad!

Publicerad 2012-04-25 08:38:46 i Allmänt,

Godmorgon!

Jag tänker inte hålla på att älta om lite snor. Idag är jag på ett strålande humör och känner mig mycket piggare. Febern håller sig kring 37 än så länge. Tror att jag ska ta och prova göra något under dagen, och se om orken räcker till!

Inatt sov jag på soffan, för att inte hålla marcus vaken med mitt snorande. Rätt skönt faktiskt! Har lite ont i fötterna bara efter att ha fått en katt hängandes i dem när jag råkade sparka ner henne från soffan. Opps.
Tror att jag ska klara av att sitta lite i solen också.

Men först - frukost i mina presenter!

krig

Publicerad 2012-04-24 13:03:21 i Allmänt,

Jag har startat krig mot min förkylning. Den gjorde så att jag missade provet idag och måste skriva omprov. Fast det var nog bra att jag inte gick till skolan idag, med tanke på att jag var helt utslagen efter att gå från sängen, göra te, och till soffan.

Imorgon ska vi mötas klockan 7 och kolla på fåglar. Hur sjutton ska jag orka det!? Det blir nog en dag till hemma. Jäkla förkylning, jag har inte tid nu!

Jag vill så hemskt gärna sitta ute i solen och få lite färg, men hur skönt är det med 17 liter snor i huvudet?

sjuk..

Publicerad 2012-04-23 10:51:45 i Allmänt,

Det var en jättetrevlig kväll igår! Trots lite misslyckanden med bakningen blev det ett riktigt trevligt födelsedagsfirande och jag fick många fina presenter.

Idag vaknade jag med feber, hosta och förkylning. Jag har inte varit sjuk på hela den här terminen och så just nu slår det till helt plötsligt. Hoppas att jag blir piggare imorgon för så har vi ett viktigt prov i skolan.
Så idag kurerar jag mig med te och honung. Måste plugga till provet också. Jag som hade längtat efter att gå på alla pass den här veckan när jag äntligen har en vecka utan uppbokade kvällar!

Ha en bra dag allihopa!


de här söta fick jag i present! Fick presentkort på IKEA också!!

födelsedagsfika

Publicerad 2012-04-22 10:20:49 i Allmänt,

Jag är riktigt nöjd med gårdagens utställning. Lillgrabben fick 90p och ck. Inte dumt för att bara vara 2 månader! Men han har inte mycket att komma med när han står brevid en 4 månaders.

Idag ska släkten komma hit på lite fika. Jag ska baka mazariner och kladdkakehjärtan tänkte jag! Det här blir en mysig och trevlig söndag tror jag!

biomys

Publicerad 2012-04-20 21:13:09 i Allmänt,

Kom precis hem efter en mysig biokväll med marcus, rebecca och robin! Vi såg American pie - galen!
Nu ska jag fixa det sista inför utställningen imorgon sen ska jag soova. Konstigt nog längtar jag otroligt till att gå upp tidigt ännu en helg! Inte nog med att jag gick upp 4 förra lördagen, nu är det sovmorgon till halv 5! Men det ska bli jätteroligt att få döma igen, det var länge sen nu! Dessutom vet jag att jag ska få döma vår fina Izadora som har flyttat till en toppentjej!

Det är Galea och lillgrabben som ska med. Lillkillen, Linus King, ska det bli riktigt kul att få en bedömning på. Jag tycker han är jättefin och välutvecklad. Får se vad domarn säger! Galea väntar på sitt sista cert och ska få sättas med Ferrari imorgonkväll. Fiddeli ska få följa med och åka vidare till Gävle och Anki där hon ska få gå med en eng. crested pe white hane. Millie och hennes unge Karma ska få flytta till en familj i Stockholmsområdet. Det blir många djur som ska med, men få som ska med hem!

Godnatt världen ♥

garderobsrensning

Publicerad 2012-04-19 15:23:30 i Allmänt,

Jag älskar att rensa garderoben! Jag gör det rätt ofta, för varje gång jag köper något nytt eller får dille på att tvätta måste jag rensa för att få plats. Nu har jag tagit bort alla tjocka koftor och istället tagit fram alla blusar, shorts och kjolar! Förra året vid den här tiden kunde man gå utan jacka med ballerinaskor och vissa dagar tillochmed ha shorts! Nu går jag fortfarande med jackan och vårskor.
Jag har letat som en tok efter shorts i butikerna, men nu när jag rensade hittade jag hela 10 par shorts, så jag klarar mig nog utan ett par till!

Jag hittade ett jättesött linne idag på stan. Och en bikini! Har haft lite panik då jag inte äger en endaste hel bikini! Nu blev det en marinblå virkad trekantsbikini.

Om någon timme ska jag bege mig in mot stan med marcus för att träna och ikväll blir det plugg med min bästa. Imorgon är det redan fredag! Jag är så gott som klar inför helgens utställning, bara lite småfix imorgon!



19

Publicerad 2012-04-19 09:32:59 i Allmänt,

Jag hann inte ens skriva att jag fyllde år igår! Hade verkligen fullt upp hela dagen. Grattades på morgonen i vanlig ordning. Hade inte önskat mig mer än handkräm och pengar så det var vad jag fick. Men det var det bästa jag kunde få! Efter grattandet somnade jag om eftersom vi hade studiedag! Runt 11 kom ewe och lovisa och jobbade projektarbete. Nu börjar vi se slutet, hur underbart som helst! Vi åt god tacopaj och firade mig med en underbar kladdkaka med hallon och grädde.
Kring 4 åkte jag mot Strömsholm där det var en kurs i akutsjukvård. Fick lite tid att slå ihjäl innan så jag hann dessutom med att strosa i Eskilstuna! Kursen var toppen bra. Jag är så lycklig över att jag verkligen ska få jobba med djursjukvård i sommar, i hela mitt liv. Det finns inget bättre, allt är så intressant och jag svär på att jag kommer lära mig något nytt varje dag tills jag tar pensionen.

Idag är jag också ledig, skönt med en helg sådär mitt i veckan! Det är massor att göra idag med. Först ut att läkarn klockan 12, jag ska ta min andra vaccinationsspruta mot livmoderhalscancer. Fasar över svedan, det svider något sjukt av det där vaccinet! Efter läkarn ska jag åka och handla lite grönsaker som vi ska ha som priser på helgens utställning, även lite ingredienser till vad jag ska baka på söndag då vi ska fira mig med släkten! Seeeeen ska jag åka och träna och springa av mig allt jag ätit. Sen tänkte jag faktiskt åka ner på stan och unna mig något fint i klädväg. Jag har spanat in en klänning på HM som skulle passa perfekt i min garderob. Kani nte bestämma mig om jag ska shoppa för presentpengarna och spara studiebidraget eller tvärtom..

hurtbulle

Publicerad 2012-04-16 19:50:19 i Allmänt,

Idag har varit en toppendag! Bra dag i skolan med mina bästa klasskompisar. Bra eftermiddag då jag blev klar med ett arbete och pluggat till flera prov. Sedan en långprommis med mamma i solen på 5 kilometer!

Nu har vi precis ätit middag och fikat. Jag tänkte gå och ta ett bad och njuta av mitt liv.

Imorgon är min sista dag som 18-åring! ;)

söndag

Publicerad 2012-04-15 11:37:57 i Allmänt,

Vaknade efter 12 timmars sömn men var fortfarande dödstrött, men jag gick upp ändå annars lär jag vara vaken halva natten!

Under morgonen har jag börjat förbereda inför nästa helgs utställning! Fixat med djuren, rosetterna som vi alltid står för osv.
Idag är det jättefint väder ute så jag och marcus tänkte gå ut och gå, om han vaknar någongång! Men vi båda behöver plugga idag så vi lär sitta med det större delen av eftermiddagen.

Ha en bra dag!

underbar dag

Publicerad 2012-04-14 20:47:43 i Allmänt,

Godkväll!

Det har varit en toppendag idag, dock är jag så trött att jag knappt kan hålla upp ögonen längre!
Imorse ringde klockan 04:00 och strax efter 7 var vi framme i Örebro. Efter några timmars årsmöte, med blandannat beslutande att petdomare är garanterad bensinersättning (halleluja!!) och en ny rolig idé till petklass, så var det dax för utställningen att dra igång. Galea skötte sig exemplariskt som vanligt och fick 88p och cert. Dock har hon redan ett från den domaren, men cert är alltid kul att få! Min pingla! Nu laddar vi bara om för nästa helg då det är utställning i Kallhäll! Då ska Galea och en ny lillplutt med!

Nu har jag precis ätit middag och tänkte faktiskt ta och sällskapa kudden!

galeabomb!

Publicerad 2012-04-13 14:36:42 i Allmänt,

Hela förmiddagen har jag förberett för utställningen imorgon! Nu är Galea helt klar och hon har aldrig varit i finare form! Nu ska jag in till stan för en myskväll med film och tacos med några vänner!
Sålänge får ni njuta av Galea som bebis!

härlig dag!

Publicerad 2012-04-11 21:31:02 i Allmänt,

Vi satt ett par timmar med projekarbetet och blev helt klara med rapporten, nu är det bara filmen kvar och den ska vi göra på onsdag då vi har studiedag (och jag fyller år!!)

Påväg från ewe svängde jag förbi friskis och tränade ett tag, skulle egentligen ha dansat och flexat idag men ewe fick förhinder så det blev annan träning istället! Nu under kvällen har jag trixat med mammas mobil som hon precis köpt, bäddat rent i sängen och tagit det allmänt lugnt.

Imorgon har jag tid hos tandis 11:50 och efter det ska jag träffa Jenifer för en turbofika. På eftermiddagen ska jag ha gleemarathon med några vänner hemma hos pontus. Ska bli bäst att träffa dem, har inte träffat dem på evigheter!

börjar jag bli gammal!?

Publicerad 2012-04-11 10:28:26 i Allmänt,

De senaste veckorna då jag haft sovmorgon kan jag inte sova längre än till 9! Det kan ha att göra med att jag envisas med att bli törstig precis när jag ska lägga mig och dricker ett stort glas vatten. Då är jag sprickfärdig vid 9 tiden! Men jag är dessutom utvilad! Fast det är rätt skönt att börja bli gammal isåfall. Man får så mycket mer gjort! Fast marcus, han är fortfarande ung han, han ligger fortfarande och sover och vaknar inte ens när telefonen ringde i mitt rum..

Nu på morgonen har jag förberett en hel del inför helgens utställning. Kommer knappt vara hemma idag, imorgon eller på fredag så jag får förbereda lite nu och då. Ska bara ha med mig Galea så det är inte så mycket förberedelser. Har också suttit i samtal med Syon på Comvux och pratat lite om att tenta upp några av mina betyg. Det är inga problem alls utan det är bara att komma dit i höst och anmäla sig för en tenta. Nu jäklar ska jag in på Skara!

Somsagt ska vi göra klart vårt projektarbete idag, hur underbart som helst! Ska dessutom bli underbart att träffa mina mates!

För er som (precis som jag) glömt bort att jag fyller år om en vecka tänkte jag bara påminna om det ;)

med mina bästa

Publicerad 2012-04-10 21:58:37 i Allmänt,

Idag har jag fyllt hjärtat med kärlek! Har fixat i timtals med Jenifer, Sebbe och Marcus. De är bra fina de där människorna! <3

Innan fikat var jag på stan med marcus där han köpte kläder till studenten och klippte sig!! (Prisa Gud!!)
Nu ikväll har vi suttit bakom varsin dator och pluggat i ett par timmar. Vi blev precis klara och ska nog ta något gott att äta!

Imorgon är det projektarbete med Ewe och Lovisa som gäller, och på kvällen är det dans och intervall flex! Det är sjukt jobbigt med två pass på raken. Men det är förbaskat skönt när man är klar! 

Förresten, fick mail ifrån min lärare i svenska B där hon sa att jag fick vg+ på nationella. Det trodde jag aldrig!!!

slut på påskfirandet!

Publicerad 2012-04-08 21:39:36 i Allmänt,

Idag har jag klämt i mig den sista påskmiddagen för iår! Nu kommer jag inte vara sugen på sill och ägg förän till midsommar! Idag var vi som sagt till marcus släktingar i Nyköping! Efter en trevlig och mycket god påskmiddag var vi påväg hem, och david, marcus fantastiska lillebror, undrar när det blir mat. Den där grabben alltså, underbarast på jorden! ♥

När jag kom hem stod huset tomt, varmt kaffe på bordet och bilen hemma. Det första jag fick för mig var att mamma och pappa setat och fikat när en av dem plötsligt blivit akut sjuka och blivid hämtade med ambulans. När jag tillslut får tag på pappa efter att först ring mamma femton gånger sitter de hos grannen och dricker vin. Jag höll på att få hjärtsnurp!

Så nu sitter jag här all alone i huset och dricker te och äter Memma. Det är fördelen med att ha finnar i släkten, påskefterrätten Memma. Guds gåva till finska folket ;)

gårdagen

Publicerad 2012-04-08 11:11:05 i Allmänt,

Igår lyckades marcus övertala mig att följa med honom till hans gym och köra som han brukar göra. Det var tungt och jobbigt! Men det är ändå en härlig känsla att ha träningsverk, för det har jag definitivt! På kvällen var det påskmys hos marcus med mat, sällskapsspel och film. Idag ska vi till nyköping och marcus släkt som vi varit till gotland och fjällen med där det blir ännu mera påskmat! Men först ska vi ut och gå i solen!!

120405

Publicerad 2012-04-05 20:23:23 i Allmänt,

Hej på er!

Det har verkligen varit fullt upp idag! Vaknade runt 9 och städade alla burarna. Sen tog jag en långpromenad i mina nya skor! Framåt eftermiddagen åkte jag in till stan för middag hos marcus farmor och farfar. Alltid lika trevligt!

Kom hem för en liten stund sedan och har ingenting alls planerat ikväll!
Funderar på att åka in och träna imorgon förmiddag faktiskt! Det är nästan så jag blev förvånad att jag ens fick idén!

nu är jag också en i gänget!

Publicerad 2012-04-04 20:39:14 i Allmänt,

Igår släptes Instagram för android så nu är jag också en Instagrammare! Följ mig om ni vill, eller gör det ändå för att vara snälla. mariauusimaki heter jag där. som här!

Annars då har det varit en bra dag i skolan. Fick många bra svar hos syon så nu tror jag att jag har min höst räddad. Jag ska söka till komvux och plugga upp alla ämnen jag inte har mvg i. För att kunna söka till skara nästa år också, men större chans att komma in. Nog om skolan, nu har jag påsklov! Rätt skönt med tre dagars skola efter en månads praktik. Man har kommit ur banan lite, att behöva använda huvudet igen efter så lång tid är inte lätt.

Nu kom jag precis hem från ett danspass med Ewe. Egentligen skulle vi gått på intervall flex också men jag har haft sån huvudvärk hela dagen som inte var skön att dansa med. Så jag hoppade intervallen. Men vi tänkte köra igen nästa vecka! Nu har jag lite mail att svara på så jag tänkte lägga mig i sängen med en kopp te och datorn, sen blir det en tidig kväll! Imorgon väntar en fullspäckad dag fylld av en massa olika sällskap!


Har inte tagit kort på min studentmössa ännu men här har ni tröjan iallafall. Känns knäppt att den sitter på mig.

fin dag

Publicerad 2012-04-04 08:56:15 i Allmänt,

Godmorgon! Idag är det riktig vårvärme ute! Det känns som en dag då man kan sitta på tindras och fika! Ska försöka locka med mig tjejerna ;-) Igår var jag hos marcus hela kvällen. Vi åt pannkakor och jag fick mitt hår lockat av hans syster, så nu vet jag hur jag ska ha håret på studenten! Annars idag har alla treor individuella möten med syo ang vår studieplan och så. Jag har ett par frågor till henne. Jag har en plan för hösten ;-) I eftermiddag ska jag iväg och köra några pass med ewe. Först är det dans och sen intervall flex. Ska inviga mina nya easy tone skor som jag köpt! Förhoppningsvis är det här sista dagen innan påsklovet, vi får veta idag om det blir lektion imorgon eller inte. Ha en toppendag allihopa!

fullt upp

Publicerad 2012-04-03 08:58:07 i Allmänt,

Det blir lite glest med inlägg här jämfört med praktikveckorna. Men jag är tillbaka i mitt liv, där det alltid finns något att göra! Igår kom studentmössorna, jag måste.lägga ut en bild sen, det är ofattbart! det är 28 skoldagar kvar, sen är det över! Igår kändes framtiden hopplös men jag har ett helt liv på mig, jag behöver inte komma in på högskolan i höst! Jag har övertalat mig själv att jag ska vara nöjd med mitt resultat på högskoleprovet, då jag fick dubbelt så bra resultat som sist! men fortarande hälften av vad jag behöver ha. Hur dom helst! Idag är det en lång men rolig dag i skolan! Roliga och intressanta lektioner! Efter skolan ska jag till marcus och umgås med hans familj och syster!

söndag

Publicerad 2012-04-01 15:37:31 i Allmänt,

Vilken helg det har varit! En månads praktik är över och skolan börjar igen. Jag har trivts jättebra på praktiken och vi så bra omdöme att jag knappt tror det är sant.

Jag kom hem ganska bra tid i fredags och åt lite middag innan det var dax för sängen. Igår var det högskoleprovet hela dagen. Det kändes som om det gick jättebra men reslutatet visade annat. Jag ska söka jobb på Telge Återvinnig och bli sopnisse tror jag, det är ungefär vad min smarthet räcker till. Bajsprov. Dessutom fick jag en p-bot. Men med tanke på att alla andra hundratals bilar som stod på parkerningen också fått det måste parkeringsvakterna missat skylten och gratis parkering. Så jag tänker inte betala 400 kronor utan ska överklaga!

Igårkväll var jag iallafall ut med ett par vänner och syster. Vi dansade lång in på natten och åt tacos när vi kom hem, gott! Idag har jag mest packat upp mitt liv ur resväskan, städat iordning och föreberett skolveckan. Alldeles strax ska jag tröstäta lite ananaspaj som sara bakat och kvällen spenderas hos mitt hjärta.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela