mariauusimaki

sista dagen

Publicerad 2011-09-29 19:31:01 i Allmänt,

Imorgon är det sista dagen på praktiken, det känns jättetråkigt! Jag har trivits så bra på kliniken och det är verkligen det jag vill jobba med. De här sista dagarna har jag lärt mig så galet mycket nya saker, och jag har verkligen haft användning av termerna vi lärt oss på djursjukvårdarlektionerna, och har lärt mig minst lika många till!

Nu håller jag på att baka lite som jag tänkte bjuda på imorgon!

Helgen är helt oplanerad, men lördagen ska bjuda få underbart väder så jag måste vara ute iallafall!

onsdag

Publicerad 2011-09-28 20:33:20 i Allmänt,

Go kväll!

Idag har varit en bra dag, har lärt mig megamycket på praktiken, så mycket att jag var tvungen till att hämna in mitt block för jag skulle inte komma ihåg allt tills jag slutade! Kom hem runt 6 och sen dess har jag ätit och klippt lite klor.
Såg att Canezza satt i buren och satt konstigt med höften, tog upp henne och såg en knöl större än en pingisboll. Sitter i ljumsken så en juvertumör är inte omöjligt. Den har kommit helt plötsligt, har inte sett den tidigare! Så hon åker med till kliniken imorgon och får somna in. Den är besvärande för henne och med hennes ålder är det ingen ide att försöka sig på en operation. Så hon får komma till marsvinshimmelen istället!

Jag är dödstrött så jag funderar på att förbereda mig för sängen!

tisdag

Publicerad 2011-09-27 21:10:46 i Allmänt,

Gårkvällen var jättemysig! Vi hittade en present rätt så fort och har gett den idag, hon blev nöjd :) Sedan åt vi middag och jag tog en gudomlig kycklingwook från ett nytt ställe som öppnat i skärholmen. Man fick helt sjukt mycket mat och jag åt upp allt alldeles för fort så jag hade ont i magen resten av kvällen..

Bion var bra den med, en riktig rysare. Det var Jägarna 2 vi såg, tycker den helt klart är värt att se! Jag ska bli bättre på att gå på bio! Det är så trevligt och mysigt. Förut avskydde jag verkligen att gå på bio, bara sitta rätt uppochner, inte kunna pausa om man vill gå på toa, vara rädd att prassla med godispåsen osv. Men nu älskar jag det, så jag tror nog att jag ska gå med i bioklubben på SF.

Under dagarna lever jag fortfarande i min dröm på kliniken. Sista veckan sen är praktiken över och skolan sätter igång. Jag har inte känt ett uns av stress den här terminen ännu men jag antar att det ligger och lurar runt hörnet. Kanske ska ta och boka in lite lyx under de 4 veckorna jag har skola nu innan nästa praktikperiod!

Nu har vi precis ätit god mat med gott sällskap! Och det blir en tidig kväll ikväll!

morsning

Publicerad 2011-09-26 07:12:30 i Allmänt,

Godmorgon alla morgonpigga och som jag, inte morgonpigga!

För en gång skull hade jag lätt att somna igår kväll, brukar alltid ha så sjukt svårt för det på söndagar. Men det gäller att jag verkligen lägger mig när jag är riktigt trött, annars ligger jag bara och vänder och vrider. Så för att hålla mig sysselsatt igår lockade jag hela mitt hår med plattången, och idag är det sådär jättefint vågigt! :)

Nu sitter jag och äter frullebulle och ska strax gå ut och plocka lite vindruvor som jag tänkte ta med mig till praktiken! Vi har vindruvor för en hel världsdel..

För ett tag sen kom jag och marcus överens om att vi skulle hitta på mer tillsammans under veckorna. Så idag blir det bio! Jägarna 2 ska vi se, och vi har laddat upp med att se ettan för ett par veckor sedan! Vi ska även handla present åt hans mamma som fyller år imorgon. Och middag blir det också! Myskväll :)

kärlekar 499:-

Publicerad 2011-09-25 15:18:33 i Allmänt,

Skorna blev mina, jag kunde inte låta bli! Köpte båda paren. Men det är framförallt de bruna med röd dragkedja som jag är förälskade i! Det braiga med skopunken är ju deras ta 3 betala för 2!

Nu har jag precis ätit lite äppelmuffins till lunch och nu ska jag dricka chokladkaffe! Solen börjar titta fram igen så det blir nog allt en promenix!

sky is the limit

Publicerad 2011-09-25 11:38:30 i Allmänt,

Kvällen igår var minst sagt grym! Somsagt var vi här först och skrattade konstant, sedan begav vi oss in emot stan och mötte upp min fina ewe och hennes två vänner som också skulle ut. Hela drösen tog sig till The Strip där vi hade sjukt kul!

Runt 2 tog vi en taxi hem och störtade i säng på en gång.

När jag gick upp sken solen och jag såg så fram emot en långpromenad, men molnen börjar vinna och det känns inte lika lockande längre. Får se vad jag hittar på under dagen!

höstdag

Publicerad 2011-09-24 15:08:15 i Allmänt,

Jag tog en riktig sovmorgon idag! Så skönt och jag är så utvilad! Nästan lite för utvilad, att jag är sådär jobbigt pigg.. Idag har jag och Sara varit och handlat mat, hon ska bjuda sina tjejkompisar på middag ikväll och själv handlade jag mat till mig och marcus.
Ikväll blir det utgång men innan det ska vi vara här! Idag har jag inte måsten alls fram tills ikväll förutom att fixa naglarna. Funderar på att ta en promenad men jag har gjort något tok med min fot så den gör ont. Måste nog spara den tills ikväll! Hade jag bara haft en hund så ;)

När vi var och handlade var vi förresten in på skopunken också och jag hittade två par stövlar som jag kärade ner mig totalt i. Kan inte släppa dem!


Den här har en röd dragkedja bak, så snygg!


Helfodrad med ludd!

fredag

Publicerad 2011-09-23 22:49:59 i Allmänt,

En underbar vecka avslutas med en underbar helg! Förutom praktiken som är som en dröm har jag firat min mormor som fyllde 70 i veckan. Vi överaskade henne med tårta och jag hade köpt världens finaste höstbukett. Åkte dit direkt efter praktiken i onsdags så middagen blev i form av fil med mormors underbara rabarber och päronsylt! Den är helt ljuvlig... Idag skulle jag haft en slapparkväll med ewe och lovisa, men ewe kände sig inte pigg så istället åkte jag till marcus och åt tacos med hans familj och en del av hans släkt. En mysig kväll! Nu har jag precis lagt mig i sängen och har stängt av klockan, jag tänker inte vakna av någon klocka imorgon!

en underbar dag!

Publicerad 2011-09-20 20:01:33 i Allmänt,

Nu sitter jag nyduschad i soffan hos marcus och äter kinderägg! Jag har lyckats övertala marcus om att kolla på idol, hahaa! Idag har det varit så roligt på praktiken! Igår kände jag mig mest vilsen men idag kom jag in i arbetet mycket bättre så nu är det bara att tuta och köra! Nu - IDOL!

kliniken

Publicerad 2011-09-19 19:03:23 i Allmänt,

Kom hem för ett par timmar sedan och har precis ätit. Jag är helt slut och fullproppad i mitt huvud efter första praktikdagen på kliniken. Jag är sjukt känslig när det blir för mycket intryck och påverkas då lätt av stressade människor. Att komma mitt in i en operation idag, med en personal kort, nervös över första dagen blev för mycket. Höll på att svimma men efter en kort stund (som kändes som en evighet) blev jag stabil igen och kunde fortsätta jobba. Somsagt hade personalen det stressigt så jag hann inte bli rundvisad så mycket men var med lite iallafall. Hoppas att det är lugnare imorgon så jag kan få bli lite bättre instruerad.

Nu ska jag pussa på mina fyrbenta älsklingar, sen ringa min tvåbenta älskling.

Helgen

Publicerad 2011-09-19 07:53:57 i Allmänt,

Vi kom hem från Jönköping igår, men jag var så sjukt trött att jag gick och la mig på en gång! Det har varit en grym helg och killarnas spelning var helt sjukt bra. Det känns som om vi gjorde något dygnet runt, men det var iprincip det vi gjorde också! En grym helg, ett grymt oväder påvägen hem.

Idag börjar min praktik på klinik. Det känns helt sjukt, min dröm att få vara på en klinik börjar idag! Jag känner mig faktiskt rätt lugn, fick ju injicera på KI och bombade kirurgerna med frågor! Det är endast 35 minuters bilväg dit, vilket är oerhört skönt!!

Förresten är Chindira hängig. Hon blev ju biten av Millie på magen för säkert 2 veckor sedan. Och vi satte in antibiotika men såret läkte så fint och fort att vi avbröt behandlingen (fy fy). Nu ser hon inte riktigt pigg ut på ögonen och har inte en sån sprudlande energi som hon alltid annars har. Hon är satt på en ny kur som inte ska avbrytas, så får vi se hur hon klarar det. Lilltösen :( ♥


Halvdålig bild från mobilen, de blev intervjuade av radion!
Bätte bilder kommer från kameran :)

jönköping

Publicerad 2011-09-16 22:05:37 i Allmänt,

Nu har vi kommit fram till jönköping. Efter några felkörningar. Jag avskyr att köra fel, får sån panik och skulle helst bara kliva ur bilen. Men vi kom fram tillslut och nu sitter vi på en bar och killarna laddar upp inför morgondagens spelning! Imorgon väntar en god hotellfrukost!

stressad

Publicerad 2011-09-16 12:12:52 i Allmänt,

Hej hallå!

Idag är jag sjukt stressad! Har just slängt i mig frukosten på 5 minuter så nu har jag ont i magen!

I helgen har marcus spelning med sitt band i Jönköping och vi är några, framförallt flickvänner som ska åka ner med dem. Vi åker redan idag och stannar tills på söndag. Det är imorgon de spelar. Vi hade planerat att åka runt 17:00 men jag skulle helst vilja åka vid 16:00 redan eftersom att det tar 3h ned och vi ska äta och så också. Det var så skönt när jag och sara åkte till övik och inte hade någon stress alls, vi tog det i våran takt och stannade vid varje ny mack och smakade på något. Godast latte har de på Coop i arnäs, övik. Godast kanelbulle, 7eleven stockholm. ;)

Djuren har precis fåt frukost jag ska ta och packa ihop lite kläder att ha med mig. Det blir inte så mycket eftersom det bara är över helgen men några ombyten blir det. Ikväll ska vi ut på krogen, imorgon på dan blir det slöa, på kvällen middag och sen spelning, på söndag köra-långkörnings-outfit.

Hoppas på att jag kommer kunna blogga litegrann där nerifrån! Annars lycka till alla som ska på NM, ni andra, ha en underbart rolig helg, för det ska jag ha!

högskoleprovet

Publicerad 2011-09-15 20:19:08 i Allmänt,

Jag har gjort något helt galet. Jag har anmält mig till högskoleprovet! Utbildningen jag vill in på har så sjukt höga intagningspoäng att knappt einstein skulle komma in. Jag är osäker på om mina betyg duger och vill därför göra högskoleprovet. De preliminära antagningarna är redan på julbetygen och då vill jag ha högskoleprovet med. Då kan jag också göra om det i vår om jag inte blir nöjd eller inte klarar det.

Nu blir det duschen, sen ska naglarna få sin en omgång!

nu går jag på helg!

Publicerad 2011-09-15 16:41:59 i Allmänt,

Kom precis hem. vi var så effektiva idag att det inte är så mycket som behöver göras imorgon. Och jag fick bli ledig.

Det har varit dött här i någon dag nu. Jag fick känna på hur det känns att få hjärtat stulet. Än så länge är jag inte redo att säga mer än att jag fick tillbaka det, om än totalförstört.

Jag är så nöjd med de här två veckorna på karolinska institutet. i början var det jobbigt men nu stormtrivs jag! fick så fina komplimanger att jag är helt mållös. fick bla. injicera som ingen annan praktikant fått gjort tidigare! Idag injicerade djur i vaket tillstånd. fick också höra att jag skulle kunna börja jobba där och de skulle ha mig i baktanke när de behövde någon stand in! nu är jag dödstrött och ska bara dega hela kvällen! dricka chokladkaffe ska jag göra!

on my way home

Publicerad 2011-09-13 17:29:24 i Allmänt,

godagens alla tappra krigare som läser här! jag sitter på tåget påväg hem och är så lycklig att jag skulle kunna skrika ut i högtalarna hur glad jag är! Den här dagen har varit helt fantastisk på praktiken! större delen av eftermiddagen har jag varit med kirurgerna och fått assistera och ge injektioner! Det är som att leva på rosa moln! Jag var tvungen att fira detta med en bulle och en latte från 7eleven! Jag sprudlar av lycka så folk måste tro att jag vunnit på lotto, men så är tyvärr inte fallet..man säger ju att man ska köpa en lott om man har tur, kanske jag ska satsa? Nu har min förkylning gett sig av. Den gick lika fort som den kom, mucho märkligt! Så ikväll ska jag pussa på mina pinglor och alla ska få en paprikabit!

mina pinglor

Publicerad 2011-09-12 13:04:12 i Allmänt,

Varför vill man hålla på med djuren som mest just när man är förkyld? Nästa utställning är inte förän den 22 oktober i Kallhäll och Morgan har väldigt lätt att få grov päls, så han skulle behöva trimmas ner totalt, för att vi ska kunna underhålla de grova hårstråna. Men jag vill inte hålla på med dem nu när jag är såhär förkyld..

Desiderias unge, som ska få heta Hera, har blivit så stor! Jag har inteh haft henne uppe på ett par dagar just av samma anledning som ovan. Men jag går in och tittar på henne varje dag och blir så glad över att se henne skutta runt. Hon är en exakt kopia av Desideria. Hade hoppats på att Morgan skulle ge hans öron men Desiderias minimala öron verkar inte vara lätta att kämpa emot. Det är Zambezi som är boven till dem! Men det var väldans bra att Hera fick både Desiderias pälskvalitet och typ. Än så länge är hon rätt liten så öronen kan nog rätta till sig någolunda tills hon blir lite äldre :)

Galea var på sin andra utställning i lördags och när hon föddes så anade vi att hennes öron var sotade. Morgan är ju import och vi har noll koll på hans stam, så pigmenteringen kan ligga i de linjerna. Men Junipher som är mormor till Galea vet vi heller inte särskilt mycket om. Det kan ligga någon DEW bakom Morgan och Junipher vilket bryter ut på Galea. Det konstiga är att hennes öron har ljusnat men helgens domare såg de mörka öronkanterna. Vi kan inte göra något annat än att ta en kull på henne och se om hon bara har mörka öron eller om det är sotning. Trist om det är det...

Jag tycker sånt här med färger och gener är så sjukt intressant! Tror nog att jag ska maila några uppfödare/domare som jag vet är hemma på det här. Kanske skriva ett arbete om det, även om jag inte har någon uppgift från skolan nu så kommer det säkert till användning!



Chimaria och Cleo slåss om de första grässtråna.
Chimaria har det förövrigt jättebra hos sin nya familj!


Chindira, Cleo och Chimaria - vilka pinglor!!
Och Chindiras bitsår ser ut att läka bra!
Jag har aldrig varit med om någon som är så villig att fixas med!


Elsa. Kanske den enda bilden där hon är ren om nosen!?


Eleonora, som har flyttat till Anki och Mosaiques uppfödning!
Hennes syster har flyttat till en jättehärlig familj tillsammans med mamman Junipher.

måndag

Publicerad 2011-09-12 11:58:07 i Allmänt,

Hej på er!

Jag undrar hur mycket en människa kan sova! Jag tror jag slagit rekord iallafall! Gick och la mig vid 8 igår och vaknade vid 10 imorse! Dessutom sov jag ju i stortsätt hela dagen. MEN jag känner mig mycket piggare, snuvan börjar lägga sig men hostan sätta sig fast. Känner ett sånt där tryck över bröstet som man gör innan en riktigt jävlig hosta är påväg. Så jag har börjat äta bisolvon och kan förhoppningsvis lindra den lite innan det blir allt för hemsk.

Är hemma från praktiken idag eftersom jag inte hade en chans igår att känna om jag orkade vara aktiv. Så idag är jag hemma och kurerar upp mig. Hosta och snuva går ju att jobba med men bara man inte känner sig hängig!

Nu sitter jag i min gos-velourdress som jag fick i julklapp och dricker chokladlatte. Så gott! Kaffe med chokladsmak. Ikväll ska mitt hjärta komma hit eller om jag känner mig bra går jag till honom. Jag har tänkt att köpa lite gott och ladda för en myskväll. Som en söndagskväll på en måndag liksom. Jag tycker att man borde införa en dag i veckan som är en myskväll, det ska jag föreslå!

sleepy

Publicerad 2011-09-11 18:58:21 i Allmänt,

Det känns som om det enda jag gjort idag är att sova! Fast det är iochförsig sant! Vaknade vid halv 1 imorse. Åt frukost och somnade om vid 2, sov kanske 45 minuter, vaknade och somnade om vid halv 4 och sov till 6!

Nu blir det mat och sen mängder av te!!

sjuk

Publicerad 2011-09-11 14:06:47 i Allmänt,

Jag är så nöjd med gårdagens utställning, så stolt över våra pinglor. Cleo blev bir, och även morgan och galea fick jättefina bedömningar! Det blev dock en ganska tidig dag eftersom mitt numera tillhör norrort och vi behövde vara i järbo 8. uppgång halv 5!

Efter utställningen bytte jag lite smidigt om i bilen för att åka till min underbara ewe som firades igår! Egentligen skulle  vi dragit ut efteråt men jag kände mig inte alls pigg så var bara med på festen hos henne. Som vanligt bjuder hon på det bästa. Som jag sa kände jag att en dunderförkylning var på g och idag vaknade jag heelt sänkt med feber, hosta och snorig. Ska kurera mig idag och hoppas på att jag frisknar till tills imorgon. Lite kantarellsoppa gör nog susen! ;-)

Förresten har jag en helt sjuk grej på g, en förfrågan som jag nästan blev tårögd av. Men jag får inte avslöja något förän det är beslutat ;)

tankeverksamhet

Publicerad 2011-09-09 18:25:02 i Allmänt,

Jag har varit så väldans tråkig den här veckan känner jag. Lagt mig tidigt, vaknat tidigt vilket leder till att jag blir trött tidigt och på dåligt humör. När jag är på dåligt humör så blir jag väldigt osäker i mig själv. Rädd att jag ska göra fel eller att folk som jag gillar och lever nära ska tycka illa om mig. Det är nog det största som jag brottas med mig själv om, att inte alltid tro att folk tycker att jag gör fel eller bär mig illa åt! Och då när jag ligger där på kvällarna och inte kan sova börjar jag analysera och kommer på saker jag gjort, som egentligen varit bra, men vänder det alltid till en baksida och tänker på vad alla tycker om det jag gjorde. Blir ännu osäkrare och får skuldkänslor eller ångrar mig.

Det känns bara så onödigt att lägga energi på sådana tankar och funderingar. Hade de människorna tyckt att jag bär mig illa åt hade de ju inte varit med mig. Men jag kan inte låta bli att bli påhoppad av mig själv vissa stunder.

Praktiken har jag inte nämnt så mycket om. Det för att i början visste jag inte om jag skulle stanna kvar eller inte. Personalen som jobbar där är verkligen underbara och hur tillmötesgående som helst, redan efter andra dagen kändes det som om jag jobbat där i 1 år! Men att försöka få hjärtat att skilja på sällskapsdjur och försöksdjur var svårt. Men nu under den här veckan som jag varit där har jag helt ändrat uppfattning. Djurvårdarna som arbetar för att göra djurens uppväxt så bra den går arbetar verkligen hårt för att uppfylla kraven. vilket de gör också! Så nu är det inte alls lika tungt att gå dit utan har lärt mig att skilja världarna åt.

Nu ska jag återgå till mitt matlagande. Det blir fläskytterfilé med potatisklyftor och svampsås!

fredag

Publicerad 2011-09-09 17:06:11 i Allmänt,

Kom precis hem från praktiken! Det blev en rätt så okej dag idag, ganska lugn. Vi åt mest kakor ;)
Åkte förbi affären påväg hem och köpte kantarellsoppa, så gott! Min hals gör ganska så jätteont och jag känner att en dunderförkylning är på g. Så soppa kändes alldeles finnemang!


Ikväll ska jag fixa det sista med djuren för imorgon är det utställning i Järbo!

a little bit dött

Publicerad 2011-09-08 17:20:20 i Allmänt,

Sorry för att det nästan börjar lukta lik här. Men jag har verkligen ingen ork när jag kommer hem! Har lagt mig klockan 8 varje kväll och somnat på en gång! Sen ska jag hinna med att vara en trevlig flickvän också, vilket jag tror att jag misslyckats med..sorry! ♥

Idag jobbade jag på i turbofart och blev klar så tidigt som 13:00! Så jag kunde sluta tidigare och unnade mig en stund på stan :) Köpte lite mysiga höstkläder!

Nu ska jag börja fundera på något ätbart, sen blir det lite fix med djuren inför helgen!

den ljuva doften av muslabb

Publicerad 2011-09-06 18:19:03 i Allmänt,

Hej jag är på pissdåligt humör, är trött som ett as och är arg. Hela jag luktar muslabb och har varit med om en operation på ett djur idag. Jag spillde latte över hela mig på stan och tjejen i kassan tittade på mig som om jag var dum i huvudet som skulle äta choklad när jag köpte det. Nu ska jag gå och köpa en stor fet pizza men mår illa av kombon av tanken kring operationen och mat. hejdå.

marsvinsskada

Publicerad 2011-09-05 19:11:43 i Allmänt,

Jag är helt slut! Var hemifrån 11 timmar men jobbade bara 6. Resan är ganska lång! Men det har varit roligt, jag är på avdelningen med djurförsök så det är väl så roligt som det nu kan bli på en sådan avdelning. Det svåraste är att de har ju marsvin, vita med röda ögon, och jag som älskar mina pe whites över hela mitt hjärta. Men jag får skilja på sällskapsdjur och försöksdjur.

Kom hem vid 5 och sedan dess har jag ätit och pussat lite på mina marsisar här hemma. Tog upp Chindira och såg att hon har världens jack på magen. Vi försökte släppa ihop henne med Millie häromdagen men fick ganska snabbt sära på dem igen. På något konstigt vis har Millie lyckats hinna bita henne på magen. Ganska djupt är det också, oroväckande djupt. Har tvättat rent med natriumklorid och hon går nu i sjukburen med en fleecefilt så inget spån ska fastna och skapa irritation. Och som alltid när man är sjuk får man gottis, idag i form av paprika och gurka!

Nu laddar jag för Ensam mamma söker klockan 8 som jag ska följa tillsammans med marabou premium choklad med nougat och hasselnöt, och en kopp grönt te såklart!

damn right

Publicerad 2011-09-04 17:27:06 i Allmänt,

Hör och häpna! Jag har varit ute och sprungit! Ja jag lovar! Jag går och är toknervig över praktiken imorgon och folk som känner mig vet hur jag är när jag är nervig! Så jag tog på mig träningskläderna som nästintill börjat förmultna och drog mig ut på en runda med bra musik i öronen. Det var härligt, hade "sex om fire" i öronen och det spratt i hela kroppen! Det underbara vädret bidrog en hel del kan jag säga!

Nu kurrar magen, inte så konstigt eftersom allt jag ätit idag är en liten muffins och en chokladboll! Sara är på affären och vi ska göra kött och potatisgratäng. Mamma och pappa är ute i skogen och plockar svamp som bara är ett måste till maten såklart!

Haha räkna med ett heelt osammanhängande inlägg ikväll, jag måste säkert nervösa av mig igen!


Den gamla träningströjan från gymnastiken kom till användning! Åh vad jag saknar träningarna...
Tänk att jag en gång i tiden varit vältränad

hola amigos

Publicerad 2011-09-04 15:09:13 i Allmänt,

Hej på er!

Igår var ju jag och marcus på bio. Och jag var lite klyven efteråt och visste inte riktigt vad jag tyckte. Det var en skum känsla över filmen. Marcus tyckte den var jättebra men jag tror att jag iochmed skolan är så insatt in allt med att förmänskliga djur och djurförsök att det skar i mitt djurhjärta att se filmen. Så imorse kom jag fram till att filmen inte var bra. Det var inte någon bra idé att göra en bra biofilm på utan det känns mer som en liten hint till allmänheten om hur verkligenheten faktsikt är.

När jag vaknade imorse hoppade jag som vanligt i fårskinnstofflorna och morgonrocken och tog min stora kopp och fyllde med grönt te. Sedan fick jag för mig att dammsuga rummet, vilket jag borde fått för mig redan för länge sen..
Men nu är det iallafall skinande rent och dammfritt! När jag precis gick och funderade på om jag verkligen inte behövde något på ikea så att jag fick en anledning till att åka dit, och sedan konstaterade att jag tyvärr inte behövde de kommer sara som en uppenbarelse från himmelen och frågar om vi inte kan åka till Ikea! Självklart kan vi det!! Vi for iväg på en gång och började med att fylla magarna i 5-kronors cafét. Två bakverk var + en stor latte, 30 kronor! amazing!

min alldeles egna Jenifer

Publicerad 2011-09-03 15:15:31 i Allmänt,

Åh jag har en riktigt mys-lördag! Vaknade runt halv 11 av att marcus sjöng i sömnen, haha! Gick upp och åt en lång och härlig frukost och gjorde sedan iordning mig för att promenera till Enhörna marknad som hålls här varje år. Som varje år hittar man ingenting men ändå går man året därpå. Förutom nougatgodiset, det följer alltid med hem, förutom idag för jag glömde pengarna hemma :(

Promenerade som sagt dit och hem, vilket resluterar i 7 kilometers promenad! Det borde gå till världshistorien.
Nu ska jag in och möta upp Jenifer för en fika, jag är helt sjukt sugen på cheesecake, eller något med mycket vanlijsås.
Sedan blir det middag hemma hos marcus och därefter bio, Apornas planet. Vet inte riktigt om jag vill se den eller inte men nu är biljetterna bokade, haha.


Har min nya tröja på mig förresten, den innehåller några procent ull och är alltså tokgosig! Längst upp i ryggen är det tre knappar, snyggt!

lycklig

Publicerad 2011-09-02 19:18:11 i Allmänt,

Jag strosade runt på Åhlens heminredningsavdelning i 1 timme idag och bara drömde. Hur underbart som helst! Men jag köpte ingenting förutom en ram till mitt intyg. Köpte också en tröja, men på HM :)
Lämnade tillbaka skorna från Din Sko och köpte ett par andra på Skopunkten. Jättefina och de ska jag inte lämna tillbaka!

Har precis kommit hem efter att ha hämtat hö och kört den stora bilen. Han och jag har lite kommunikationssvårigheter men på landsväg förstår vi varandra perfekt! Det är i stadstrafiken som konflikterna uppstår.

Nu ska jag äta lax, underbart god lax!

mot stan!

Publicerad 2011-09-02 13:40:19 i Allmänt,

Har haft en sådan härlig morgon och bara druckit te i princip. Nu har jag gjort mig klar för att åka mot stan och sedan hämta hö! Ska köra stora bilen, gillar egentligen inte det...


det ekar tomt

Publicerad 2011-09-02 11:48:01 i Allmänt,

Godmorgon! Eller godförmiddag, jag har varit vaken sedan 1.

Idag är dagen full av planer. Kliniken jag ska vara på from v 38 har jag ringt och fått veta tider, rätt okej tider!
Runt 14 ska jag åka in till pappa och byta till den stora bilen, åka och köpa kattmat på djurhuset. Sedan ska jag lämna tillbaka mina skor jag köpte igår, de var rätt dyra som sagt och då har jag inte råd med några fler par om jag skulle vilja. Skulle behöva köpa lite basplagg såsom linnen och t-skirtar också, rensade min garderob igårkväll och det blev inte mycket kvar kan man säga! Vid 17:30 ska jag möta upp Mia, vi ska åka och hämta hö.

Därefter åker jag nog till marcus och har en lugn och ledig kväll!

Åh marcus syster ska flytta hemifrån nu under hösten. Och jag måste erkänna att jag är så sjukt sugen på det själv. När man var 14-15 var det den största önskan för at få komma bort från föräldrarna. Men så är det verkligen inte idag. Men jag vill bara kunna ha det hur jag vill, planera allt själv, fixa och dona hur mycket jag vill. Och framförallt få gå på ikea i timmar!

 

farbror krösus

Publicerad 2011-09-01 19:04:35 i Allmänt,

Alldeles nyss slog det mig att jag inte kommer ha någon skola på 4 veckor. För imorgon är jag ledig (igen!!!) och på måndag börjar praktiken på Karolinska Instititet. Ingen skola, inget jobb. Men det lär inte vara en lek att ha praktik heller. Allra mest ser jag fram emot praktiken om 3 veckor, på en klinik. Min dröm. Åhh!!

Den sista lönen är insatt på kontot och jag är lycklig. Ska unna mig något riktigt jäkla bra! Vet bara inte vad..
Nu ska jag ta på myskläder, fårskinnstofflor och dricka grönt te!

glada miner

Publicerad 2011-09-01 18:39:26 i Allmänt,

Näe det är inte ens någon idé att lägga ner energi på att vara ledsen över hur en lärare kan bete sig, men jag kan lova att jag kommer gå vidare med det här. Och jag är så glad över att jag har folk omkring mig som är med på vad jag gör och står vid sidan. Förlåt mig men, lärarjävel

Fick mitt intyg om D9 idag, imorgon ska jag köpa en ram och rama in den! Så värt! :D Fick även hem mina kort idag idag som jag köpt ramar till. Det blev så fint ovanför sängen!


Man ser inte bilderna så tydligt men lite!

tänkvärt

Publicerad 2011-09-01 11:46:50 i Allmänt,

sitter på centralen och väntar på tåget till skolan. Har strosat runt på stan i stockholm och köpte faktiskt skorna från din sko, de beiga. men de kostade ju faktiskt rätt mycket så jag måste fundera om de verkligen är värda det. ju dyrare skor jag köper desto färre har jag råd med. Men de var sjukt snygga. Får rådfråga skotokiga lovisa när jag kommer till skolan! Fast jag vet att hon vill ha likadana, haha ;-) På ett sätt gillar jag det hära lyxiga lite pampiga livet att äta lunch i stan och köpa stora latte. Och klädstilen. Manikyrnaglar, perfekt hår och smink, bära fina smycken osv. Typiskt storstadsliv. Men samtidigt älskar jag faktiskt mitt "riktiga" liv. Bara vakna och slänga upp håret i en tofs och knappt tagit bort sminket från gårdagen. Men jag uppskattar ändå att få göra några dagar till lyx. Men som en vän skrev på facebook igår, vi tänker sällan på vad vi faktiskt har, utan bara vad vi saknar. Jag är på ett underbart humör idag! :-D Och nu kommer tåget

tänkvärt

Publicerad 2011-09-01 11:46:21 i Allmänt,

sitter på centralen och väntar på tåget till skolan. Har strosat runt på stan i stockholm och köpte faktiskt skorna från din sko, de beiga. men de kostade ju faktiskt rätt mycket så jag måste fundera om de verkligen är värda det. ju dyrare skor jag köper desto färre har jag råd med. Men de var sjukt snygga. Får rådfråga skotokiga lovisa när jag kommer till skolan! Fast jag vet att hon vill ha likadana, haha ;-) På ett sätt gillar jag det hära lyxiga lite pampiga livet att äta lunch i stan och köpa stora latte. Och klädstilen. Manikyrnaglar, perfekt hår och smink, bära fina smycken osv. Typiskt storstadsliv. Men samtidigt älskar jag faktiskt mitt "riktiga" liv. Bara vakna och slänga upp håret i en tofs och knappt tagit bort sminket från gårdagen. Men jag uppskattar ändå att få göra några dagar till lyx. Men som en vän skrev på facebook igår, vi tänker sällan på vad vi faktiskt har, utan bara vad vi saknar. Jag är på ett underbart humör idag! :-D Och nu kommer tåget

torsdag

Publicerad 2011-09-01 08:36:20 i Allmänt,

Godmorgon!

Sitter här och äter min frukost som i vanlig ordning är hallon, naturell yoghurt och havrefras. Tröttnar aldrig!
Börjar sent idag men tänkte som sagt åka upp tidigare för att leta skor. Idag får vi vårt intyg för att vi klarat D9, det ska jag rama in! :D

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela